0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Lavendlabloggen / Ordna begravning utomhus

Ordna begravning utomhus

begravning utomhusBegravning utomhus är ett givet alternativ 2020 som följd av att pandemin resulterat i restriktioner vid begravning, men också en renässans av en historiskt vanlig begravningsform. Innan begravningskapell kom att dominera under 1900 talet utfördes ofta begravning utomhus och nu ser vi att utomhusbegravningen är tillbaka i klassiska och helt nya former. 

Vi ser en renässans av utomhusbegravningar runt om i Sverige som en följd av behovet att socialt distansera. Detta är historiskt mer vanligt än ovanligt, innan 1900 talet var det vanligt att man utförde begravningen bredvid den faktiska graven på kyrkogården istället för begravningskapellet. Den stora skillnaden 2020 är att en begravning utomhus inte begränsas till kyrkogården. 

Det går utmärkt att genomföra begravningen i trädgården, sommarstugan, skärgården eller på annan plats utomhus om man får lov av mark- eller tomtägaren. Man kan föreställa sig att möjligheten finns på samma platser som man annars genomför bröllop eller festen på. Vi hjälper er att sköta nödvändiga dialoger om det behövs. 

Genomför man utomhusbegravningen med akt och urna blir ovanstående väldigt enkelt. Men det fungerar även med kista om man vill lägga resurser på logistiken som krävs. Frågan för oss är som så ofta – vad är viktigt för dig?

Vill vissa gäster närvara genom livesändning? Vi hjälper er med det också, du kan läsa mer här.

Har du frågor eller vill planera och genomföra en begravning utomhus? Ring nu eller boka en tid med en rådgivare för gratis konsultation.