1. Begravning

Gäst vid begravning

At-the-Funeral-(burial)-000006322387_LargeJag vill skänka en minnesgåva, hur gör jag?

Prova först med att hitta den fond som du vill skänka en minnesgåva till. De flesta fonder har en flik för minnesgåva där du kan fylla i namn på den avlidne, var och när begravningen är, adress dit fonden skall skicka gåvobrevet, din personliga hälsning till den avlidne m.m. Fonden skriver ut ett gåvobrev som de postar till den adress som du förmedlat till dem.

Jag vill köpa med mig en blomma att lägga vid kistan, hur gör jag?

Hos oss kan du beställa blommor som kommer att vara levererade till kyrka/kapell i god tid innan ceremonins början. Vi skickar räkningen till dig efter att begravningen har varit.

Vad förväntas jag ha med mig till begravningen?

Det förväntas inte att du tar med dig något till begravningen. Men är det så att du vill lägga en blomma på kistan eller i graven vid avskedet så skall du ta med dig den själv.

Hur anmäler jag mig till minnesstunden?

Normalt har man satt in en dödsannons i en tidning där man uppmanar gästen att anmäla sig via det telefonnummer eller mailadress som anges i dödsannonsen. Annars så bjuder anhöriga in var och en av gästerna för sig för att kunna hålla koll på att gästerna inte överstiger ett visst antal. En sådan inbjudan kan man göra via telefon eller via kort/brev. Tänk på att bjuda in officianten muntligen om ni vill att denne skall delta. Det är inte alltid de kan delta, men de uppskattar alltid frågan.

Skräddarsy begravningen med Lavendla


Börja här