Lavendla 

Begravningsbyrå Uddevalla

  • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
  • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig

Sara I. Karlsson

Läs mer om Sara

Jeanette Åkerlund

Läs mer om Jeanette

Marina Schade

Läs mer om Marina

Henny Östlund

Läs mer om Henny
0522-50 60 68 Göteborgsvägen 11 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc
Hämtar platser

Din trygga begravningsbyrå i Uddevalla

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Uddevalla. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Uddevalla finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Uddevalla

Den mest centrala kyrkan är Uddevalla kyrka som ligger en kort promenad från stadens torg och den vackra Hasselbacken. Här finns även församlingshemmet Mikaelsgården. Uddevalla kyrka är en stor och vit kyrka med ett klassiskt utseende. När du väl stiger in genom ingången, som för övrigt påminner om ett gammaldags tempel, möts du av en ljus lokal fylld med träbänkar, guldiga detaljer och en enorm altartavla längst fram. Kyrkan, som öppnade sina portar runt 1810-talet, rymmer runt 600 sittplatser, både vid bänkarna, uppe på loftet och på de två sidoläktarna. Här finns en ljudanläggning att använda med både CD-spelare och möjlighet att koppla in mobilen.

En annan fin kyrka ligger på den norra sidan av staden. Dalabergskyrkan ligger i anslutning till Dalabergs centrum och fasaden går i samma stil som de omkringliggande byggnaderna, det vill säga rött tegel. Det är interiören som är lite mer spännande. Precis som de allra flesta kyrkorna möts du av ljusa och vita väggar. Det röda kakelgolvet och de svarta bänkarna skapar en vacker kontrast med väggarna, något som förstärks av det stora röda korset vid altaret.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Uddevalla

Om du hellre vill ha en borgerlig begravning i Uddevalla istället kan vi på Lavendla hjälpa dig utan problem. Vår erfarenhet av att ordna med borgerliga begravningar i hela Sverige gör att vi kan säkerställa att du får en ceremoni som du blir nöjd med och som besökarna kommer att minnas länge. En borgerlig begravning kan du själv bestämma hur den ska se ut och vart den ska hållas. Det finns många vackra platser i Uddevalla där det går utmärkt att hålla en begravningsceremoni.

En av de mest populära platserna för borgerlig begravning i Uddevalla är faktiskt en kyrka, Bleketkyrkan, på den norra delen av staden. De religiösa symbolerna i kyrkan går att täckas över vid en begravning, något som gör att den lämpar sig väl för andra religiösa begravningar också.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Du har flera begravningsplatser att välja mellan i Uddevalla. Pastoratet förvaltar över sex olika kyrkogårdar. Dessa är Sigelshults kyrkogård, Ramneröds kyrkogård, Christierninska kyrkogården, Lane-Ryrs kyrkogård, Norra kyrkogården och Östra kyrkogården.

Norra kyrkogården är den mest centrala begravningsplatsen. Den ligger norr om stadskärnan. Långt till öster hittar du Sigelhults kyrkogård. Här finns både askgravplats och minneslund. Norrut ligger Ramneröds kyrkogård som också har askgravplats och minneslund.

Oavsett vilken viloplats du tycker passar bäst kan vi på Lavendla hjälpa dig att välja rätt och ordna med detaljerna. Vi är en begravningsentreprenör i Uddevalla som lyssnar till dina önskemål och ser till att begravningen, ceremonin och alla andra delar blir som du har tänkt dig.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Uddevalla

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Vill du synas här? Kontakta oss

Videoguider – Allt om begravningen

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Peter

Uddevalla

“Bra bemötande, snabb response, fungerade som utlovat”

Elisabeth Gränström

Uddevalla

“Hade ALDRIG NÅGONSIN kunnat få ett varken bättre bemötande eller Begravning. En Begravning som jag verkligen både kände mig delaktig i och kände att det var PRECIS SÅ jag ville...”

Ann-Christin

Uddevalla

“Kändes vänligt och tryggt från början. Blev hela tiden uppdaterad, om vad som hände, mest på telefon. Skönt med en röst vid sådana här tillfällen. Allt har gått över förväntan....”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland färdiga paket, eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel.
Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er.

Skräddarsy eget paket

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

  • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
  • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Uddevalla

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.