rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Filipstad

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Filipstad – Lavendla

Behöver du komma i kontakt med en begravningsbyrå i Filipstad? Då kan du enkelt och tryggt vända dig till oss på Lavendla. Vi vägleder och guidar dig genom alla viktiga frågor inför, under och efter begravningen.  Och dessutom är vi väldigt flexibla när det kommer till mötessätt.

Om det t.ex. skulle kännas lite lättare för dig att sköta all planering i ett telefonmöte så hjälper vi dig gärna med det. Du kan även – om du vill – använda dig av vårt onlineverktyg här på lavendla.se. Du planerar då i lugn och ro hemifrån, på en tid som passar dig. När du sedan skickat in din förfrågan går vi igenom den och kontaktar dig inom 24 timmar. Du får då prata med din personliga rådgivare. Tillsammans stämmer ni av dina önskemål och säkerställer så sätt att allt blir korrekt.

Vad är bäst  – att planera i möte, via telefon eller online?

Det som främst skiljer de olika alternativen åt är deras grad av flexibilitet. Att planera via telefon med din personliga rådgivare alternativt online gör det givetvis lite smidigare för dig. Detta eftersom du då slipper ta ledigt från jobbet och dylikt. Du kan helt enkelt titta och fundera på valet av kista, urna och blommor etc. på en tid och plats som passar dig. Sedan är det också möjligt att hålla nere kostnaderna lite genom att planera via telefon/online eftersom administrationskostnaden då är lägre.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en vacker och unik begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla.

Vi hjälper dig med begravning i Filipstad

Kontakta oss

Ring oss på 0771-22 21 21 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Filipstad

Lavendla begravningsbyrå i Filipstad hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Filipstad

En kristen begravning i Filipstad kan till exempel äga rum i Filipstads kyrka. Kyrkan, som uppfördes på 1700-talet i gustaviansk stil, är en stenkyrka och rymmer upp till 650 gäster. Den allra vackraste begravningen i Filipstads kyrka skapar du med hjälp av levande musik. För den som önskar spela musik från CD-skiva eller via dator/mobiltelefon finns det dock även tillgång till en ljudanläggning. Kopplingssladd mellan dator/mobil och ljudanläggningen finns på plats i kyrkan.

Vid mindre begravningar är Skavnäsets kapell, i Högbergsfältets naturreservat, ett fint alternativ till Filipstads kyrka. Kapellet, som ligger intill gruvkyrkogården, byggdes på 1940-talet av två snickare från trakten. Dess arkitektur sägs vara inspirerad av gruvlavar och läget vid sjön Yngen är hänförande. Totalt rymmer kapellet 45 gäster. För den som önskar bårtäcke finns detta att låna från Trons kapell vid Östra kyrkogården. Just det bårtäcket är handquiltat i gula, vita och bruna nyanser. Även Nordmarks kyrka har ett bårtäcke som går att låna. Detta täcke går i blått och grönt.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Filipstad

En borgerlig begravning kan hållas var som helst. Antingen på en omtyckt plats utomhus eller i någon form av lämplig lokal. I Filipstad är det vanligt att borgerliga begravningar hålls i Trons kapell vid Östra kyrkogården. Interiören i Trons kapell är enkel och avskalad. Utsmyckningarna är få och bänkarna är gjorda av trä. Det är dock omöjligt att gå miste om det färgglada glaskonstverket som pryder fönstret framme vid altaret. Det skänker värme och  lätthet till kapellets atmosfär. Totalt rymmer kapellet 95 personer. Anslutning finns för den som önskar spela musik från dator eller mobiltelefon. Även CD-skiva går att spela upp.

I Trons kapell ska det vanligtvis finnas två bårtäcken att välja mellan. Ett som går i färgerna gult, vitt och brunt. Och ett annat som går i grå toner med en ljusare bård i mitten. Bården är utsmyckad med blomsterbrodyr. Eftersom det händer att bårtäcken lånas ut till andra lokaler är det en god idé att boka något av dessa i god tid. Om bårtäcke önskas det vill säga. Bårtäcke är inget krav utan de flesta väljer istället att pryda kistan med blommor.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

På Östra kyrkogården i Filipstad, som ligger vackert intill sjön Daglösen, finns askgravplatser, kistgravplatser, minneslund och urngravar. På kyrkogården i Rämmen, några mil norr om Filipstad, kommer det inom kort att invigas ett muslimskt gravkvarter enligt beslut i Kyrkorådet.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre