Lavendla 

Begravningsbyrå Gällivare

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Begravningsbyrå Gällivare
– Tryggt enkelt och prisvärt med Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Gällivare. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även chans att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Är du osäker på vilken typ av möte som passar dig bäst? Generellt kan man säga att du får mer tid till att fundera över de olika valen genom att bestämma allt i ett telefonmöte, alternativt i vårt online-verktyg. Du kan då se alla våra kistor, blommor, urnor etc. direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Dessutom blir det lite mer flexibelt rent tidsmässigt eftersom du då kan välja en tidpunkt som passar just dig. Många tycker därtill att det är skönt att kunna sitta hemma i soffan och fundera istället för på ett kontor. Om du ändock känner att ett fysiskt möte skulle passa dig bättre är det givetvis det alternativet du ska välja. Vi anpassar oss efter dig.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Gällivare. Vi gör det svåra lite lättare.

 

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Gällivare

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Richard Palusaar

“Jag anlitade Lavendla då min far gick bort. De var lätta att få kontakt med och kommunicerade klart och tydligt. Deras åtaganden sköttes effektivt och utan krångel. De tog hänsyn...”

Gunvor

“Jag valde Lavendla utan att tidigare haft vetskap om denna begravningsbyrå.Läste tidigare positiva omdömen och bestämde mig därefter. Allt har fungerat väldigt bra,snabbt,effektivt och med ett varmt och vänligt bemötande.”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Sabine

“Jag kan verkligen rekommendera Lavendla. Jag blev bemött med värme, engagemang och värdighet från start till mål. Det kändes personligt trots att kontakten skedde genom telefon och e-post. Jag och...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Linda Myron

Med två baskettokiga killar i familjen och en dotter som älskar London varierar Linda sin tid mellan häng i olika sporthallar och besök i England. Hon älskar sin kundaliniyoga och reser gärna bort tillsammans med familjen då och då. Helgerna försöker Linda fylla med härliga vänner.

Jennie Espinoza

Dans har alltid varit en stor del av Jennies liv. Under de senaste småbarnsåren har salsaklubben dock bytts ut mot det betydligt mer barnvänliga vardagsrumsgolvet. När Jennie inte jobbar eller dansar umgås hon gärna med sin man och sina barn. Under vintern blir det en hel del skridskoutflykter. Sommaren bjuder istället på klassiskt häng vid badplatsen.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Gällivare är trygg och stämningsfull

I Gällivare finns ett stort urval av kyrkor med väldigt olika karaktär. Du hittar bland annat stadens mest centrala och en av de större kyrkorna, Gällivare kyrka. Även Allhelgonakyrkan som finns i Malmbergs församling i den centrala delen av Malmberget.

Gällivare kyrka ligger mitt inne i Gällivares tätort och har funnits där sedan mitten på 1800-talet. Utifrån står kyrkan praktfull och påminner nästan om en flott villa i vitmålade plankor. Träkyrkan pryds av ett kyrktorn och välkomnar med en fin entré. Inuti är atmosfären är inbjudande med ljusa väggar och trätak. Inredningen är sparsmakade med ljusa träbänkar, en blågrå matta i mittgången och vita detaljer. I vintertid lyser kyrkan ikapp med naturens vinterskrud, mycket vackert. Här finns plats för cirka 350 personer. Tyvärr finns det ingen musikanläggning att låna men däremot finns det tillgång till bårtäcke.

Allhelgonakyrkan är en vacker stenkyrka som först byggdes 1944 men som flyttades 1974 till Malmberget. Den vackra stenkyrkan i kombination med sitt spåntak är mycket dekorativ i sin omgivning. Interiören känns enhetlig då både bänkrader och tak går i trä. När du vänder blicken uppåt mot taket kan du även se den fina takmålningen av livets träd.

En mer ovanlig plats att hålla en kyrklig begravning på är i Kaitumkapellet, en oerhört vacker byggnad som invigdes 1964. Byggnaden är utformad som en kåta och genom det stora korfönstret strilar inte bara ljuset in, här kan du även se ut mitt i naturen. Kåtan är ganska liten men rymmer cirka 75 personer.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Gällivare med omnejd

En borgerlig begravning kan se ut på många sätt, vi på Lavendla hjälper dig anordna något som passar. Eftersom den borgerliga begravningen inte följer Svenska kyrkans regi kan den mycket väl hållas både i naturen, exempelvis vid en fin sjö, eller i det egna hemmet. I Gällivare är det dock vanligt att hålla borgerliga begravningar i Treenighetens kapell. Detta är det enda kapellet i staden som erbjuder borgerliga begravningar.

Vi på Lavendla hjälper dig gärna att arrangera något passande i kapellet eller om du vill, på en annan fin plats. Hör av dig så kommer vi med bra tips och råd.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Gällivare hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Fina begravningsplatser i Gällivare - vi hjälper dig hitta en passande gravplats

I Gällivare med omnejd finns flera olika kyrkogårdar och begravningsplatser, bland annat Pålkem kyrkogård, Ullatti kyrkogård och Treenighetens kyrkogård. Beroende på vilken typ av gravplats du söker finns både kist- och urngravar och stillsamma minneslundar. Treenighetens kyrkogård är en mycket dekorativ och naturskön plats. Här finns både nya kist- och urngravar samt en fin minneslund. Intill kyrkogården ligger även ett krematorium och ett begravningskapell.

För att hitta den rätta begravningsplatsen kan det kännas bra att få kolla på kyrkogårdarna, detta är något som vi på Lavendla kan hjälpa dig med. Genom att kontakta kyrkogårdsförvaltningen kan vi se till att du får komma och besöka och bli visad begravningsplatserna.

Detta är vi på Lavendla Begravningsbyrå

Kontakta oss och få hjälp redan idag

Vi på Lavendla är en begravningsentreprenör i Gällivare som kan hjälpa dig oavsett vart i landet du bor. Genom att erbjuda både telefon- och mejlkontakt samt videosamtal via Skype kan vi snabbt arrangera ett möte och gå igenom dina önskemål och krav. Våra kontaktuppgifter hittar du längst upp på sidan. Varmt välkommen.