rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Gällivare

Kontakta oss

Begravningsbyrå Gällivare
– Tryggt enkelt och prisvärt med Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Gällivare. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även chans att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Är du osäker på vilken typ av möte som passar dig bäst? Generellt kan man säga att du får mer tid till att fundera över de olika valen genom att bestämma allt i ett telefonmöte, alternativt i vårt online-verktyg. Du kan då se alla våra kistor, blommor, urnor etc. direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Dessutom blir det lite mer flexibelt rent tidsmässigt eftersom du då kan välja en tidpunkt som passar just dig. Många tycker därtill att det är skönt att kunna sitta hemma i soffan och fundera istället för på ett kontor. Om du ändock känner att ett fysiskt möte skulle passa dig bättre är det givetvis det alternativet du ska välja. Vi anpassar oss efter dig.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Gällivare. Vi gör det svåra lite lättare.

begravningsbyrå Gällivare möte

 

Vi hjälper dig med begravning i Gällivare

Kontakta oss

Ring oss på 0970 - 125 90 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Gällivare

Lavendla begravningsbyrå i Gällivare hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Gällivare

I Gällivare finns ett stort urval av kyrkor med väldigt olika karaktär. Du hittar bland annat stadens mest centrala och en av de större kyrkorna, Gällivare kyrka. Även Allhelgonakyrkan som finns i Malmbergs församling i den centrala delen av Malmberget.

Gällivare kyrka ligger mitt inne i Gällivares tätort och har funnits där sedan mitten på 1800-talet. Utifrån står kyrkan praktfull och påminner nästan om en flott villa i vitmålade plankor. Träkyrkan pryds av ett kyrktorn och välkomnar med en fin entré. Inuti är atmosfären är inbjudande med ljusa väggar och trätak. Inredningen är sparsmakade med ljusa träbänkar, en blågrå matta i mittgången och vita detaljer. I vintertid lyser kyrkan ikapp med naturens vinterskrud, mycket vackert. Här finns plats för cirka 350 personer. Tyvärr finns det ingen musikanläggning att låna men däremot finns det tillgång till bårtäcke.

Allhelgonakyrkan är en vacker stenkyrka som först byggdes 1944 men som flyttades 1974 till Malmberget. Den vackra stenkyrkan i kombination med sitt spåntak är mycket dekorativ i sin omgivning. Interiören känns enhetlig då både bänkrader och tak går i trä. När du vänder blicken uppåt mot taket kan du även se den fina takmålningen av livets träd.

En mer ovanlig plats att hålla en kyrklig begravning på är i Kaitumkapellet, en oerhört vacker byggnad som invigdes 1964. Byggnaden är utformad som en kåta och genom det stora korfönstret strilar inte bara ljuset in, här kan du även se ut mitt i naturen. Kåtan är ganska liten men rymmer cirka 75 personer.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Gällivare

En borgerlig begravning kan se ut på många sätt, vi på Lavendla hjälper dig anordna något som passar. Eftersom den borgerliga begravningen inte följer Svenska kyrkans regi kan den mycket väl hållas både i naturen, exempelvis vid en fin sjö, eller i det egna hemmet. I Gällivare är det dock vanligt att hålla borgerliga begravningar i Treenighetens kapell. Detta är det enda kapellet i staden som erbjuder borgerliga begravningar.

Vi på Lavendla hjälper dig gärna att arrangera något passande i kapellet eller om du vill, på en annan fin plats. Hör av dig så kommer vi med bra tips och råd.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Gällivare med omnejd finns flera olika kyrkogårdar och begravningsplatser, bland annat Pålkem kyrkogård, Ullatti kyrkogård och Treenighetens kyrkogård. Beroende på vilken typ av gravplats du söker finns både kist- och urngravar och stillsamma minneslundar. Treenighetens kyrkogård är en mycket dekorativ och naturskön plats. Här finns både nya kist- och urngravar samt en fin minneslund. Intill kyrkogården ligger även ett krematorium och ett begravningskapell.

För att hitta den rätta begravningsplatsen kan det kännas bra att få kolla på kyrkogårdarna, detta är något som vi på Lavendla kan hjälpa dig med. Genom att kontakta kyrkogårdsförvaltningen kan vi se till att du får komma och besöka och bli visad begravningsplatserna.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Gällivare

Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta