Lavendla 

Begravningsbyrå Gällivare

 • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
 • Vi har lång och bred lokalkännedom
 • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig

Maria Schubert

Läs mer om Maria

Susiette Demant

Läs mer om Susiette
0970 - 125 90 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc
Filter

Kyrklig begravning i Gällivare

I Gällivare finns ett stort urval av kyrkor med väldigt olika karaktär. Du hittar bland annat stadens mest centrala och en av de större kyrkorna, Gällivare kyrka. Även Allhelgonakyrkan som finns i Malmbergs församling i den centrala delen av Malmberget.

Gällivare kyrka ligger mitt inne i Gällivares tätort och har funnits där sedan mitten på 1800-talet. Utifrån står kyrkan praktfull och påminner nästan om en flott villa i vitmålade plankor. Träkyrkan pryds av ett kyrktorn och välkomnar med en fin entré. Inuti är atmosfären är inbjudande med ljusa väggar och trätak. Inredningen är sparsmakade med ljusa träbänkar, en blågrå matta i mittgången och vita detaljer. I vintertid lyser kyrkan ikapp med naturens vinterskrud, mycket vackert. Här finns plats för cirka 350 personer. Tyvärr finns det ingen musikanläggning att låna men däremot finns det tillgång till bårtäcke.

Allhelgonakyrkan är en vacker stenkyrka som först byggdes 1944 men som flyttades 1974 till Malmberget. Den vackra stenkyrkan i kombination med sitt spåntak är mycket dekorativ i sin omgivning. Interiören känns enhetlig då både bänkrader och tak går i trä. När du vänder blicken uppåt mot taket kan du även se den fina takmålningen av livets träd.

En mer ovanlig plats att hålla en kyrklig begravning på är i Kaitumkapellet, en oerhört vacker byggnad som invigdes 1964. Byggnaden är utformad som en kåta och genom det stora korfönstret strilar inte bara ljuset in, här kan du även se ut mitt i naturen. Kåtan är ganska liten men rymmer cirka 75 personer.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Gällivare

En borgerlig begravning kan se ut på många sätt, vi på Lavendla hjälper dig anordna något som passar. Eftersom den borgerliga begravningen inte följer Svenska kyrkans regi kan den mycket väl hållas både i naturen, exempelvis vid en fin sjö, eller i det egna hemmet. I Gällivare är det dock vanligt att hålla borgerliga begravningar i Treenighetens kapell. Detta är det enda kapellet i staden som erbjuder borgerliga begravningar.

Vi på Lavendla hjälper dig gärna att arrangera något passande i kapellet eller om du vill, på en annan fin plats. Hör av dig så kommer vi med bra tips och råd.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Gällivare med omnejd finns flera olika kyrkogårdar och begravningsplatser, bland annat Pålkem kyrkogård, Ullatti kyrkogård och Treenighetens kyrkogård. Beroende på vilken typ av gravplats du söker finns både kist- och urngravar och stillsamma minneslundar. Treenighetens kyrkogård är en mycket dekorativ och naturskön plats. Här finns både nya kist- och urngravar samt en fin minneslund. Intill kyrkogården ligger även ett krematorium och ett begravningskapell.

För att hitta den rätta begravningsplatsen kan det kännas bra att få kolla på kyrkogårdarna, detta är något som vi på Lavendla kan hjälpa dig med. Genom att kontakta kyrkogårdsförvaltningen kan vi se till att du får komma och besöka och bli visad begravningsplatserna.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Gällivare

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Vill du synas här? Kontakta oss

Begravningsbyrå Gällivare
– Tryggt enkelt och prisvärt med Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Gällivare. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även chans att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Är du osäker på vilken typ av möte som passar dig bäst? Generellt kan man säga att du får mer tid till att fundera över de olika valen genom att bestämma allt i ett telefonmöte, alternativt i vårt online-verktyg. Du kan då se alla våra kistor, blommor, urnor etc. direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Dessutom blir det lite mer flexibelt rent tidsmässigt eftersom du då kan välja en tidpunkt som passar just dig. Många tycker därtill att det är skönt att kunna sitta hemma i soffan och fundera istället för på ett kontor. Om du ändock känner att ett fysiskt möte skulle passa dig bättre är det givetvis det alternativet du ska välja. Vi anpassar oss efter dig.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Gällivare. Vi gör det svåra lite lättare.

 

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Gällivare

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.