rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Krokom

Kontakta oss

Lavendla är er begravningsbyrå i Krokom

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Krokom. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Krokom.

Vi hjälper dig med begravning i Krokom

Kontakta oss

Ring oss på 0640 - 21 30 01 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som du önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt dig som kund. Det är dina önskningar och förutsättningar som ligger till grund för vårt arbete.

Våra rådgivare uppmuntras erbjuda tider som passar dig i din vardag, vilket långt ifrån alltid är detsamma som kontorstider. Vi gör vi allt för att passa in i just ditt livspussel.

På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Krokom

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Krokom

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Krokom

För den som önskar en kristen begravning i Krokom är ett av alternativen Krokoms kyrka. Det här är en ganska nybyggd kyrka som är väl anpassa för livets alla skeden, däribland begravningar. Här finns alla förutsättningar för en vacker och fridfull begravning för upp till 80 gäster, med bårtäcke i ett vackert ljusblått tyg och ljudanläggning för uppspelning av både mp3 och CD-spelare. Vill man ha en lite mer traditionell kyrka till begravningen är Rödöns kyrka ett bra alternativ. Här har människor mötts i lycka och sorg i generationer, och den stora kyrkolokalen kan anpassas efter sällskap på upp till 350 personer.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Krokom

Borgerliga begravningar kan utformas i princip hur man vill, och så gäller även för själva lokalen där begravningen ska äga rum. Det behöver faktiskt inte ens vara en lokal, utan en ceremoni ute i det fria går minst lika bra. Här brukar vi råda de närstående att fundera över vad som skulle passat till den bortgångne, och välja lokal eller plats därefter. Svenska kyrkan erbjuder även en lokal för borgerlig begravning i närheten av Krokom i form av Rödöns bygdegård, som är en klassisk bygdegård med plats för ett åttiotal personer. Bygdegården ligger lite avskilt på landet utanför Krokom, vilket skapar en rofylld stämning inför begravningen.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Runtom Krokom finns ett flertal begravningsplatser där det finns flera gravskick att välja mellan. Minneslund finns på Aspåns, Näskott, Rödöns och Ås kyrkogårdar. Urngravar och traditionella gravar finns på alla kyrkogårdarna, och askgravplats finns på Rödöns kyrkogård. Rödöns kyrkogård är för övrigt en mycket vacker kyrkogård med tydlig parkkaraktär. Vid minneslunden firas under sommarmånaderna ibland friluftsgudstjänst med utsikt över den fina parkkyrkogården.

Har du några funderingar eller vill boka en tid för ett första möte så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi finns här för dig, oavsett om det är i ett fysiskt möte, på Skype eller över telefon.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre