rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Lycksele

Kontakta oss

Begravningsbyrå i Lycksele – Vi hjälper dig

Hej och välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lycksele. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera och boka begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Vi har nämligen vidareutvecklat våra tjänster och erbjuder numera mer än bara ett fysiskt möte. Givetvis finns möjligheten att boka in ett traditionellt hembesök av våra begravningsrådgivare eller ett telefonmöte men vi erbjuder även möjligheten till att ordna begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan.

Möjligheten att kunna planera begravningen per telefon eller via vår hemsida är relativt ny. Mot bakgrund av detta kan vi förstå om det känns lite obekant. Som anhörig får du dock precis samma rådgivning och service som i ett fysiskt möte. Den största skillnaden är att du får lite längre tid på dig att tänka. De beslut som du normalt måste fatta under det ca. 2-3 timmar långa mötet kan du med andra fatta hemifrån i lugn och ro. Och dessutom på en tid som passar dig. Det enda du behöver – för att kunna se hela vårt utbud – är en telefon, en dator eller en surfplatta.

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lycksele – vi är begravningsbyrån som underlättar för dig.

Vi hjälper dig med begravning i Lycksele

Kontakta oss

Ring oss på 0950 - 40 20 35 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som du önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt dig som kund. Det är dina önskningar och förutsättningar som ligger till grund för vårt arbete.

Våra rådgivare uppmuntras erbjuda tider som passar dig i din vardag, vilket långt ifrån alltid är detsamma som kontorstider. Vi gör vi allt för att passa in i just ditt livspussel.

På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Lycksele

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Lycksele

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Lycksele

Det finns många olika kyrkor i Lycksele med omnejd som kan passa för kyrkliga begravningar. Beroende på vilka krav och önskemål du har finns både klassiska kyrkor och kyrkor med annorlunda karaktär. En av de mest centrala kyrkorna i staden är Lycksele kyrka. Kyrkan omges av en vacker kyrkpark och här finns även en kyrkogård. Den vita kyrkan med sitt präktiga klocktorn hälsar dig välkommen. Inuti möts du av en ombonad och varm atmosfär med vitt trätak och ljusa väggar. Solen sipprar in genom stora och vackra korfönster. Den ljusa interiören får en fin konstrast mot de mörkröda bänkraderna. Här finns totalt 370 sittplatser och om du är intresserad av att hålla en kyrklig begravning i Lycksele i denna kyrka kan du även få låna musikanläggning med CD-spelare. Det finns även bårtäcken här.

En annan mer ovanlig kyrka är underjordskyrkan Sankta Anna, belägen 90 meter under jord. Under mitten av 1900-talet arbetade en gruvarbetare här nere, Albert Jönsson. Rätt som det var såg Albert ett märkligt sken, det utgjorde något som påminde om en bild av Kristus. Kyrkan är unik i sitt slag och är ganska dov i belysningen. Kyrksalen omges av de knaggliga bergsväggarna och längst fram vid altaret har man målat bilden som Albert såg av Kristus. För att vara under jorden är Sankta Anna väldigt rymlig, det finns plats för 100 personer.

Läs mer Läs mindre

Borgerliga begravning i Lycksele

Vi på Lavendla jobbar väldigt mycket med att arrangera borgerliga begravningar, något som också blivit mer vanligt. Till skillnad från den mer uppstyrda kyrkliga begravningen kan borgerliga begravningar hållas nästan vart som helst – från ett berg till en sjö eller hemma i trädgården. Dock är det vanligt att man håller borgerliga begravningar i ett begravningskapell eller i en församlingsgård. I Lycksele finns flera kapell och församlingshem, bland annat gravkapellet vid Lycksele kyrka och S:t Mikaelsgården. S:t Mikaelsgården är en neutral tegelbyggnad som ofta arrangerar olika typer av verksamheter, bland annat barntimmar, körövningar och även minnesstunder samt sorgegrupper. På S:t Mikaelsgården finns olika salar, Stora salen, Blå rummet och S:t Mikaels kapell, här kan man hålla borgerlig begravning. Stora salen rymmer 130 personer och här finns också en CD-spelare att låna samt ett bårtäcke.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Lycksele finns tre stycken vackra kyrkogårdar med olika karaktär. Den mest centrala, Gamla kyrkogården, är belägen mitt inne i staden. Kyrkogården är fint inbäddad i lummig grönska och runtom kyrkogården finns en gammal stenmur. De dominerande trädslagen är björk, furu och popplar, varav popplarna är väldigt gamla. På Gamla kyrkogården finns kist- och urngravar.

En annan fin och trevlig kyrkogård i Lycksele är Lugnets kyrkogård, denna begravningsplats ligger istället i den norra delen av staden och erbjuder också kist- och urngravar. Kyrkogården präglas av vacker växtlighet med många stora och gamla träd. Lugnets kyrkogård är den minsta av de tre kyrkogårdarna i staden.

Den tredje kyrkogården är Berglunda, en begravningsplats i södra delen av Lycksele. Detta är en fantastisk kyrkogård och faktiskt också den mest lummiga kyrkogården i hela Norrland. Här hittar du både kist- och urngravar, askgravlund och en minneslund.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre