Lavendla 

Begravningsbyrå Motala

  • Boka ett personligt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0141-46 50 05 Drottninggatan 50 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Motala med omnejd

Din begravningsbyrå i Motala – Lavendla

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Motala. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Motala.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • På våra minnessidor, kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, eller få mer information om begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris.

Kyrklig begravning i Motala

Som alternativ till kistdekoration kan man använda ett bårtäcke man lägger över kistan. Det kapell i Motala med omnejd som kan låna ut ett bårtäcke utan kostnad är Heliga Korsets kapell i Motala, som är det primära valet för en begravning i Motala (om man inte själv har andra önskemål). Lillkyrkan finns även den att tillgå. Denna lilla kyrka är inbjudande med en varm stämning och det sista avskedet blir en familjär och vacker tillställning. Ett annat  val är Charlottenborgskyrkan, som även erbjuder finskspråkiga begravningsgudstjänster. Den moderna byggnaden är ett självklart val för den som vill ha en mer modern kyrka som har ett naturligt ljus och inhyser en känsla av frid.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Motala

Vid en borgerlig begravning förekommer för det mest musik, kanske diktläsning eller högläsning ur den avlidnes favorittexter. Tanken är att måla upp ett personporträtt av den avlidne tillsammans med de anhöriga, och minnas dennes liv och det personen har åstadkommit på ett vackert och värdigt sätt. Heliga korsets kapell på griftegården i Motala är en neutral lokal som passar även för borgerliga ceremonier. Vid överenskommelse kan man antingen boka in musiker för ceremonin, eller komma överens om att medta egen musik som kan spelas upp vid begravningen. Vi kan hjälpa er med dessa önskemål för att säkerställa att begravningen blir precis så personlig som ni önskar.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Motala griftegård är en underbart vacker griftegård. De viloplatser som finns här är alla välskötta och hela området är skapat med en detaljrikedom som gör platsen till en park som även är trevlig att besöka om man inte har anhöriga som vilar här. Griftegården följer inte de traditionella normerna när det kommer till gravarnas placering, och hela området täcks av små gångar, fina broar över små vattendrag och färggranna blomsterarrangemang som ramas in av traditionella gärdsgårdar. Griftegården är en viloplats dit alla kan komma för en lugn stund och för att låta tankarna vila, eller för att minnas de som vilar här, eller på annan ort.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Motala

Pär Fürst Nilsén

Pär Fürst Nilsén

Sångare
Läs mer om Pär
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Vill du synas här? Kontakta oss