Lavendla 

Begravningsbyrå Piteå

  • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
  • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig

Monika Sjöberg

Läs mer om Monika
lavendla

Madelene Kjellander

Läs mer om Madelene
0911 - 21 23 56 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc
Hämtar platser

Begravningsbyrå i Piteå – Vi på Lavendla hjälper er

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Piteå. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Piteå.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Piteå

Om du är medlem i svenska kyrkan kan du begravas i en av deras kyrkor. I Piteå finns det flera kyrkor att välja mellan, bland annat Piteå kyrka som öppnade sina portar år 1686. Det är en historisk träkyrka som du hittar mitt i stadens centrum. Inuti dörrarna är det ljus och fräscht. Interiörens vita väggar är fyllda med guldiga, rosa och röda inslag. Den mäktiga orgeln, den vackra predikstolen och det iögonfallande altaret har är utsmyckade i detaljerade mönster och former. Här finns det plats för 270 personer.

En annan historisk kyrka i Piteå är Öjeby kyrka, belägen strax nordväst om stadens centrum. Detta är en av Norrbottens äldsta stenkyrkor, den började att byggas redan i början av 1500-talet. Precis som Piteå kyrka är Öjeby kyrka vackert utsmyckad. Piteå församling har två olika bårtäcken som du kan låna utan att det kostar något. Det ena är ljusblått med guldiga ränder och gyllene kors. Det andra är grått med två stora och röda ränder som skapar ett kors mitt på täcket. Om du vill ha en vacker kyrklig begravning i Piteå kan du med fördel ta kontakt med oss på Lavendla.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Piteå

Med tanke på att en borgerlig begravning kan hållas vart som helst, åtminstone så länge platsen är fin och värdig, finns det många ställen att vara på i Piteå. Det vanligaste är dock att man använder sig av ett kapell. Ett kapell som många använder vid borgerliga begravningar i staden är Hoppets kapell, beläget vid Annelundsområdets kyrkogård. Kapellet och kyrkogården ligger på den nordvästra delen av staden.

Norr om Piteå finns ett annat kapell, beläget i anslutning till Hedens begravningsplats. Kapellet heter Johannes Döparens kapell. Kapellet är vitt med mintgröna takbjälkar och stora ljuskronor som hänger ned från taket.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Som begravningsentreprenör i Piteå kan vi naturligtvis även hjälpa dig att välja en passande kyrkogård. Piteå har flera olika kyrkogårdar att välja mellan, bland annat Piteå kyrkogård, Öjeby kyrkogård och Hedens begravningsplats. Minneslund finns bara på vissa kyrkogårdar, däribland Piteå och Öjeby kyrkogård. Urngravplats finns på Öjeby, Piteå och Hedens begravningsplats. Hos Heden finns även möjlighet för icke-kristna att hitta en värdig viloplats. I Hedens begravningsplats och i Piteå kyrkogård kan du hitta askgravlund.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Piteå

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Vill du synas här? Kontakta oss