0911 - 21 23 56 Alla dagar - Dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Piteå

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Piteå

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0911 - 21 23 56 eller välj rådgivare nedan.

Begravningsbyrå i Piteå – Vi på Lavendla hjälper er

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Piteå. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Piteå.

Kontakta oss

Ring oss på 0911 - 21 23 56 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Piteå

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Frågor och svar

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa kring begravningen.

Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster.

Vad kostar en begravning i Piteå?

Pris för begravning i Piteå kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, från 10 495 kr och uppåt.

Läs mer här om våra priser.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Du väljer själv vilken av Lavendlas rådgivare du vill få hjälp av, se dina lokala rådgivare här.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp.

Läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Piteå?

Lavendlas jurister i Piteå tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev
med mera,

Läs mer här om Lavendlas jurister i Piteå

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster.

Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Piteå

Om du är medlem i svenska kyrkan kan du begravas i en av deras kyrkor. I Piteå finns det flera kyrkor att välja mellan, bland annat Piteå kyrka som öppnade sina portar år 1686. Det är en historisk träkyrka som du hittar mitt i stadens centrum. Inuti dörrarna är det ljus och fräscht. Interiörens vita väggar är fyllda med guldiga, rosa och röda inslag. Den mäktiga orgeln, den vackra predikstolen och det iögonfallande altaret har är utsmyckade i detaljerade mönster och former. Här finns det plats för 270 personer.

En annan historisk kyrka i Piteå är Öjeby kyrka, belägen strax nordväst om stadens centrum. Detta är en av Norrbottens äldsta stenkyrkor, den började att byggas redan i början av 1500-talet. Precis som Piteå kyrka är Öjeby kyrka vackert utsmyckad. Piteå församling har två olika bårtäcken som du kan låna utan att det kostar något. Det ena är ljusblått med guldiga ränder och gyllene kors. Det andra är grått med två stora och röda ränder som skapar ett kors mitt på täcket. Om du vill ha en vacker kyrklig begravning i Piteå kan du med fördel ta kontakt med oss på Lavendla.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Piteå

Med tanke på att en borgerlig begravning kan hållas vart som helst, åtminstone så länge platsen är fin och värdig, finns det många ställen att vara på i Piteå. Det vanligaste är dock att man använder sig av ett kapell. Ett kapell som många använder vid borgerliga begravningar i staden är Hoppets kapell, beläget vid Annelundsområdets kyrkogård. Kapellet och kyrkogården ligger på den nordvästra delen av staden.

Norr om Piteå finns ett annat kapell, beläget i anslutning till Hedens begravningsplats. Kapellet heter Johannes Döparens kapell. Kapellet är vitt med mintgröna takbjälkar och stora ljuskronor som hänger ned från taket.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Som begravningsentreprenör i Piteå kan vi naturligtvis även hjälpa dig att välja en passande kyrkogård. Piteå har flera olika kyrkogårdar att välja mellan, bland annat Piteå kyrkogård, Öjeby kyrkogård och Hedens begravningsplats. Minneslund finns bara på vissa kyrkogårdar, däribland Piteå och Öjeby kyrkogård. Urngravplats finns på Öjeby, Piteå och Hedens begravningsplats. Hos Heden finns även möjlighet för icke-kristna att hitta en värdig viloplats. I Hedens begravningsplats och i Piteå kyrkogård kan du hitta askgravlund.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Piteå

Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta