Lavendla 

Begravningsbyrå Piteå

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Letar ni efter en begravningsbyrå i Piteå? Vi på Lavendla hjälper er

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Piteå. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Piteå.

Lavendla begravningsbyrå Piteå

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Berättelser från kunder

Richard Palusaar

“Jag anlitade Lavendla då min far gick bort. De var lätta att få kontakt med och kommunicerade klart och tydligt. Deras åtaganden sköttes effektivt och utan krångel. De tog hänsyn...”

Gunvor

“Jag valde Lavendla utan att tidigare haft vetskap om denna begravningsbyrå.Läste tidigare positiva omdömen och bestämde mig därefter. Allt har fungerat väldigt bra,snabbt,effektivt och med ett varmt och vänligt bemötande.”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Sabine

“Jag kan verkligen rekommendera Lavendla. Jag blev bemött med värme, engagemang och värdighet från start till mål. Det kändes personligt trots att kontakten skedde genom telefon och e-post. Jag och...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Linda Myron

Med två baskettokiga killar i familjen och en dotter som älskar London varierar Linda sin tid mellan häng i olika sporthallar och besök i England. Hon älskar sin kundaliniyoga och reser gärna bort tillsammans med familjen då och då. Helgerna försöker Linda fylla med härliga vänner.

Jennie Espinoza

Dans har alltid varit en stor del av Jennies liv. Under de senaste småbarnsåren har salsaklubben dock bytts ut mot det betydligt mer barnvänliga vardagsrumsgolvet. När Jennie inte jobbar eller dansar umgås hon gärna med sin man och sina barn. Under vintern blir det en hel del skridskoutflykter. Sommaren bjuder istället på klassiskt häng vid badplatsen.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Piteå

Om du är medlem i svenska kyrkan kan du begravas i en av deras kyrkor. I Piteå finns det flera kyrkor att välja mellan, bland annat Piteå kyrka som öppnade sina portar år 1686. Det är en historisk träkyrka som du hittar mitt i stadens centrum. Inuti dörrarna är det ljus och fräscht. Interiörens vita väggar är fyllda med guldiga, rosa och röda inslag. Den mäktiga orgeln, den vackra predikstolen och det iögonfallande altaret har är utsmyckade i detaljerade mönster och former. Här finns det plats för 270 personer.

En annan historisk kyrka i Piteå är Öjeby kyrka, belägen strax nordväst om stadens centrum. Detta är en av Norrbottens äldsta stenkyrkor, den började att byggas redan i början av 1500-talet. Precis som Piteå kyrka är Öjeby kyrka vackert utsmyckad. Piteå församling har två olika bårtäcken som du kan låna utan att det kostar något. Det ena är ljusblått med guldiga ränder och gyllene kors. Det andra är grått med två stora och röda ränder som skapar ett kors mitt på täcket. Om du vill ha en vacker kyrklig begravning i Piteå kan du med fördel ta kontakt med oss på Lavendla.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Piteå

Med tanke på att en borgerlig begravning kan hållas vart som helst, åtminstone så länge platsen är fin och värdig, finns det många ställen att vara på i Piteå. Det vanligaste är dock att man använder sig av ett kapell. Ett kapell som många använder vid borgerliga begravningar i staden är Hoppets kapell, beläget vid Annelundsområdets kyrkogård. Kapellet och kyrkogården ligger på den nordvästra delen av staden.

Norr om Piteå finns ett annat kapell, beläget i anslutning till Hedens begravningsplats. Kapellet heter Johannes Döparens kapell. Kapellet är vitt med mintgröna takbjälkar och stora ljuskronor som hänger ned från taket.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Piteå

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Piteå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Vackra begravningsplatser i Piteå

Som begravningsentreprenör i Piteå kan vi naturligtvis även hjälpa dig att välja en passande kyrkogård. Piteå har flera olika kyrkogårdar att välja mellan, bland annat Piteå kyrkogård, Öjeby kyrkogård och Hedens begravningsplats. Minneslund finns bara på vissa kyrkogårdar, däribland Piteå och Öjeby kyrkogård. Urngravplats finns på Öjeby, Piteå och Hedens begravningsplats. Hos Heden finns även möjlighet för icke-kristna att hitta en värdig viloplats. I Hedens begravningsplats och i Piteå kyrkogård kan du hitta askgravlund.