rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Trelleborg

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Trelleborg
– Tryggt och enkelt

Vackra och personliga begravningar i Trelleborg på ett lättillgängligt och prisvärt sätt. Lavendla Begravningsbyrå Trelleborg är en flexibel begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Hos Lavendla Begravningsbyrå kan ni tryggt och enkelt planera begravningen via vår hemsida med vår hjälp över telefon, eller träffa oss om ni hellre känner för det. Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er bokning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare! Hos dem får ni vägledning och stöd.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Trelleborg.

Vi hjälper dig med begravning i Trelleborg

Kontakta oss

Ring oss på 0410 - 30 11 96 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Trelleborg

Lavendla begravningsbyrå i Trelleborg hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Trelleborg

I Trelleborgs kommun finns totalt 32 kyrkor, många av dessa är väldigt vackra och historiska. Vanligast är det att kyrkliga begravningar hålls i antingen Kapellkyrkan eller i S:t Nicolaikyrkan. S:t Nicolaikyrkan går i en nygotisk arkitektur med höga valv och en vacker fasad i mörkrött tegel. Taket är koppargrönt och kyrkan har ett högt torn. Interiören i S:t Nicolaikyrkan är pampig men samtidigt stilren. Här kombineras höga valv och takstommar i det röda teglet tillsammans med ett dekorativt mönster som går i grönt, rött och gult. Altaret och scenen är stort med en pampig väggutsmyckning. Tillsammans med mörka trädetaljer och bänkrader känns inredningen elegant, stilren och ombonad. Kyrkan rymmer cirka 350 sittplatser. När det kommer till musik vill kyrkan värna om levande musik men erbjuder även en musikanläggning med CD-spelare.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Trelleborg

För dig som vill anordna en borgerlig begravning i Trelleborg finns vi på Lavendla redo att hjälpa dig. En borgerlig begravningsceremoni kan se ut på många sätt och hålls oftast i ett kapell. Dock är det helt upp till dig själv, du kan exempelvis hålla ceremonin hemma om det skulle kännas bättre. I Trelleborg finns Norra kapellet, ett vackert kapell som vanligtvis är det man använder vid just borgerliga begravningar. Norra kapellet är beläget mitt vid Norra kyrkogården och vetter mot en vacker och rogivande miljö. Kapellet har pågått en omfattande ombyggnad och nu år 2017 kommer det färdigställas. Kapellet har en ljus och modern miljö och ett helt nytt ceremonirum som helt kommer att sakna religiösa symboler. Här finns plats för 60 personer.

Vid en borgerlig begravning är det du själv som väljer vilken begravningsförrättare du vill ha. Det är många delar som ska falla på plats i planeringen och det kan lätt kännas omfattande i stunden. Lavendla i Trelleborg har dock stor erfarenhet av att arrangera minnesvärda och personliga borgerliga begravningar som följer dina önskemål. Vi hjälper gärna till att hitta en vacker plats, ta kontakt med begravningsförrättare och kommer med andra tips.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Trelleborg stad finns flera olika begravningsplatser att välja mellan, varav Västra och Norra kyrkogården är två populära alternativ. Både den Västra kyrkogården och den Norra kyrkogården ligger i den centrala delen av staden. Västra kyrkogården är en gammal och historisk plats som infattades 1878. Gravplatsen pryds av vackra buxbom och dekorativa tujahäckar. Här finns totalt 900 gravplatser innanför murarna. Den Västra kyrkogården har en askgravlund medan den Norra har två.

Den Norra kyrkogården är betydligt större än den Västra, här finns 4 500 gravplatser. Kyrkogården ligger vackert intill en grön och mysig park, Östervångsparken. På området ligger även Norra kapellet och här finns även begravningsplatser för kista och urna samt en vacker minneslund.

Några andra fina begravningsplatser i närområdet är kyrkogården vid Maglarps kyrka som ligger på stadens västra sid, samt Hammarlövs kyrka och kyrkogård som ligger i stadens norra sida.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Trelleborg

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda