rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Ystad

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Ystad
– Tryggt och enkelt

Vackra och personliga begravningar i Ystad på ett lättillgängligt och prisvärt sätt. Lavendla Begravningsbyrå Ystad är en flexibel begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Hos Lavendla Begravningsbyrå kan ni tryggt och enkelt planera begravningen via vår hemsida med vår hjälp över telefon, eller träffa oss om ni hellre känner för det. Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er bokning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare! Hos dem får ni vägledning och stöd.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Ystad.

Vi hjälper dig med begravning i Ystad

Kontakta oss

Ring oss på 0411-196 91 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Ystad

Lavendla begravningsbyrå i Ystad hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Ystad

Kristen begravning i Ystad kan bland annat äga rum i medeltida Klosterkyrkan. Stora fönster bakom altaret släpper in ljus i salen med höga välvda vitkalkade tak och väggar med tegeldetaljer. Avskalad träinredning och vackra takkronor skapar en balanserad interiör. Här finns 225 sittplatser, varav 25 med skymd sikt. Runt klostret ligger ett rosarium med doftande rosor och en örtagård. Invid klosterdammen prunkar en pionträdgård.

Ett annat alternativ är Uppståndelsens kapell, där flest begravningar äger rum. Det ligger på Nya kyrkogården i Ystads västra utkant, med utsikt över havet också inifrån ceremonirummet. Kapellet har 88 sittplatser grupperade runt katafalken mitt i rummet. Genom ena långsidans låga fönster syns havet. Längst fram i kapellet finns en oval mosaikvägg i blått, grått och grönt glas som avbildar Uppståndelsen. Konstnären bakom verket är Ejnar Nettelbladt. I båda lokalerna finns möjlighet till levande musik och att spela upp CD-skiva.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Ystad

En borgerlig begravning är mer fri i sin utformning och kan genomföras i princip vart som helst, t.ex. vid en sjö, i ett skogsbryn, i en privat trädgård i eller i en lokal som anses lämplig för ceremonin. I Ystad kan borgerlig begravning erbjudas både i Klosterkyrkan och Uppståndelsens kapell, som beskrivs ovan. Rent religiösa föremål i kapellet kan då plockas undan eller täckas över. En borgerlig officiant från trakten kan sköta ceremonin utifrån dina önskemål. Det är också helt fritt att exempelvis låta någon närstående leda ceremonin. Vanliga inslag vid en borgerlig begravning är tal, diktläsning, musik och sång. Ljudanläggning för CD-skiva finns på plats.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Nya kyrkogården och Västra kyrkogården ligger tillsammans i utkanten av Ystad. Här möts grönska, himmel och hav – det är en lämplig plats för avsked och rofylld vila. På Nya kyrkogården finns traditionella gravplatser, Västra kyrkogården erbjuder utöver urngravplats, askgravlund, askgravplats och minneslund. När vi planerar begravningen tillsammans kan vi även hjälpa till att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Ystad

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda