Djurens Rätt

 ......

Via Djurens Rätt har du rätt till reducerade priser på Testamente och Framtidsfullmakt. Lavendla Juridiks jurister hjälper dig personligen och ser till så att allt blir juridiskt korrekt utifrån din specifika situation.

Vill du ta del av erbjudandet så fyll i formuläret nedan så kontaktar en jurist dig. Det första samtalet är helt kostnadsfritt.

Varför bör jag skriva ett testamente?

Om du av någon anledning inte vill att arvsreglerna enligt svensk lag helt ska styra vad som ska hända med din kvarlåtenskap, måste du skriva ett testamente. Om du saknar bröstarvingar (barn, barnbarn osv.) kan du fritt bestämma vad som ska hända med hela arvet. Då kan du exempelvis testamentera din egendom till en vän eller en välgörenhetsorganisation. Om du har bröstarvingar kan du i ditt testamente bestämma över hälften av kvarlåtenskapen. Om du är sambo och vill att din partner efter din död ska få någonting utöver bostad och bohag, är det absolut nödvändigt att du skriver ett testamente. Det beror på att sambor inte har någon lagreglerad rätt till arv. När det finns särkullbarn kan ett testamente vara extra betydelsefullt, eftersom de annars har rätt att få ut sitt arv omedelbart.

Skänka en del av arvet till välgörenhet

Att ge en del av sitt arv till välgörenhet är fullt möjligt och vanligt förekommande. Du måste då skriva in i ditt testamente vilken organisation du vill skänka pengarna till. Viktigt att notera är att det av skattemässiga skäl ofta är förmånligare att testamentera en fastighet direkt till välgörenhetsorganisationen i stället för att den först säljs och pengarna sedan går till organisationen.

Framtidsfullmakt

Det kan ju hända att du på grund av sjukdom eller liknande inte längre kan ta hand om dina vardagliga sysslor, personliga såväl som ekonomiska. Då kan det vara klokt att du genom en framtidsfullmakt redan nu utser en person som ska ansvara för att sköta dessa åtaganden åt dig. Alternativet, om en framtidsfullmakt inte finns, är att en god man eller förvaltare utses att fatta beslut åt dig.

Med en framtidsfullmakt kan du välja en eller flera personer som du litar på för att ta hand om dig – när du själv inte klarar av det. Hör av dig till oss på Lavendla Juridik om du vill veta mer.