0771 - 22 21 21 Alla dagar - Dygnet runt
Hem / Enkel Begravning

Enkel Begravning

Den enkla begravningen är för de allra närmsta. Ett tillfälle att samla familjen för ett värdigt avsked. Tillsammans utformar vi ceremonin efter era önskemål, sen sköter våra erfarna rådgivare resten.

Så gör du:

 1. Kontakta oss – Ring oss på 0771 - 22 21 21 eller välj din lokala rådgivare nedan. Vi svarar gärna på de frågor ni kan tänkas ha, både kring begravningen och det juridiska.
 2. Planera ceremonin med er rådgivare – Få en offert och inledande rådgivning helt utan kostnad. Självklart får ni möjlighet att dela med er av de önskemål ni har inför begravningen. Tillsammans tar vi fram den ceremoni som känns värdigast för er.
 3. Genomför begravningen – Slutligen genomför vi tillsammans begravningen enligt era önskemål. Vi följer upp hela vägen och koordinerar allt från kistläggning till fikat vid minnesstunden. Allt för att göra det svåra lättare.


Enkel Begravning – detta ingår

 • Kistläggning och transport
 • Ceremonivärd i kyrka / kapell
 • Koordinering och rådgivning
 • Transportkista

från 17 995 kr

Tilläggstjänster och produkter

Lavendla har olika tjänster och produkter du kan lägga till för att skapa den begravningsceremoni du önskar. Prata med din begravningsrådgivare om dina önskemål så anpassas erbjudandet efter dem.

Möt våra rådgivare

Vi hjälper dig gärna

Ring oss på 0771 - 22 21 21 eller fyll i formuläret
så återkommer vi så snart som möjligt.

Lena Palmqvist är en av våra många duktiga rådgivare som du kan komma i kontakt med.

En billig begravning i grundutförandet

ordna en enkel begravning

En enkel begravning är i grundutförandet ett billigare alternativ till den klassiska begravningen. Men, ceremonin byggs ofta ut med blomsterarrangemang, en finare kista, eller andra tjänster, enligt de anhörigas önskemål.

Kista vid enkel begravning

Vid en enkel begravning används som standard en enklare kista i obehandlad furu, som dekoreras med församlingens bårtäcke och kanske ett foto på den avlidne.

Ceremonin hålls i en kyrka eller i ett kapell med en präst från kyrkan eller en borgerlig officiant som Lavendla hjälper till att boka.

Lavendla sköter de grundläggande delarna med kistläggning, transporter, administration och närvaro av representant vid ceremonin.

Värdigheten vid en enkel begravning är precis lika hög som vid vilken annan begravning som helst.

Efter begravningen sker antingen en jordsänkning av kistan eller så körs kistan till närmaste krematorium för kremering.

5 tips för att ordna en enkel begravning

 1. Ta hjälp av oss på Lavendla med de mest grundläggande delarna av begravningen: transport, kistläggning och administration.
 2. Vill du hålla nere kostnaderna ytterligare? Be din rådgivare om råd. Du kan exempelvis själv agera representant eller sköta delar av administrationen.
 3. Använd gärna församlingens bårtäcke att lägga på den obehandlade furukistan. Vill du ändå ha blommor? Kom då ihåg att man inte får ha dekorationer på kistan med risk för att smutsa ner bårtäcket. Välj i stället liggande eller stående dekorationer, alternativt begravningskransar, och placera ut dessa på golvet.
 4. Vill du bjuda till minnesstund men har en låg budget? Gör egen fika och bjud hem gästerna till dig på minnesstund.
 5. Vill du ha en dödsannons för minsta möjliga peng? Be oss göra annonsen så sparar vi den som en bildfil, och du kan enkelt sprida den bland dina släkt och vänner på sociala medier.

Det finns en utbredd missuppfattning om att begravningar måste vara mörka, tunga och sorgliga. Givetvis är förlusten av en älskad närstående oerhört sorglig men många begravningar är ljusa och vackra kärleksförklaringar.

Nina Klose, Begravningsrådgivare och Borgerlig officiant
nina klose begravningsrådgivare på lavendla

Din lokala rådgivare

All rådgivning hittar du på samma plats – nära dig.

Hjälpguider som kanske intresserar dig

Lavendlas Mia Schubert i samtal

Planera begravning

Vi är mycket medvetna om att det kan vara jobbigt att planera en begravning. Just därför vill vi underlätta för dig genom att dela med oss av våra erfarenheter.

Tända stearinljus

Begravningsceremoni

Begravningsceremonin kan utformas på många olika vis. Den är ett fint sätt att hedra den avlidnes minne, samtidigt som du ges möjligheten till ett sista farväl.

Bodelning under aktenskap

Checklista vid dödsfall

När någon avlider är det många praktiska saker som bör ordnas. För att underlätta för dig har vi gjort en checklista med allt du behöver tänka på vid begravning.