Hem / Enkel begravning

Enkel begravning

Enkel begravning utan extra kostnader för blommor, minnesstund eller annonser.

enkel begravningEn enkel begravning är det många som önskar sig när man resonerar kring sin egen begravning. Inga extra kostnader för blommor, minnesstund, annonser och program etc. Det ska vara så billigt som möjligt, ofta av ekonomiskt omtanke för sina anhöriga. Vi på Lavendla har därför satt ihop ett paket som vi kallar för enkel begravning, vilket innehåller de grundläggande delarna som en begravning normalt kräver.

Exempel enkel begravning

12 995 kr

Transporter 3900 kr
Kistläggning 1400 kr
Ceremonivärd 1800 kr
Administration 1995 kr
Obehandlad Furukista 3900 kr

Vi hjälper er ordna en enkel begravning

Se vårt utbud och våra priser här


 Kista i obehandlad furu vid enkel begravning

Vid en enkel begravning används vår kista i obehandlad furu, som dekoreras med församlingens bårtäcke och kanske ett foto på den avlidne. Ceremonin hålls i en kyrka eller ett kapell med en präst från kyrkan eller en borgerlig officiant som Lavendla hjälper till att boka. Lavendla sköter de grundläggande delarna med kistläggning, transporter, administration och närvaro av representant vid ceremonin. Värdigheten vid en enkel begravning är precis lika hög som vid vilken annan begravning som helst. Efter begravningen sker antingen en jordsänkning av kistan eller så körs kistan till närmaste krematorium för kremering.

Topp 5 tips för att ordna en enkel begravning

  1. Ta hjälp av oss på Lavendla med de mest grundläggande delarna av begravningen: transport, kistläggning och administration.

  2. Vill du hålla nere kostnaderna ytterligare? Be din rådgivare om råd. Du kan exempelvis själv agera representant eller sköta delar av administrationen.

  3. Använd gärna församlingens bårtäcke att lägga på den obehandlade furukistan. Vill du ändå ha blommor? Kom då ihåg att man inte får ha dekorationer på kistan med risk för att smutsa ner bårtäcket. Välj då istället liggande eller stående dekorationer, alternativt begravningskransar, och placera ut dessa på golvet.

  4. Vill du bjuda till minnesstund men har en låg budget? Gör en egen fika och bjud hem gästerna till dig på minnesstund.

  5. Vill du ha en dödsannons för minsta möjliga peng? Be oss göra annonsen så sparar vi den som en bildfil, och du kan enkelt sprida den bland dina släkt och vänner på sociala medier.

bårtäckeBillig begravning är ofta den avlidnes önskan

Det är inte begravningens prislapp som avgör hur mycket den avlidne betydde för sina nära. Det är vi alltid noga med att poängtera. Det är lätt att känna hur val av kista, urna, blommor osv ska baseras på ens kärlek eller förhållande till den avlidne. Men försök istället tänka att man ska följa den avlidnes önskan i så stor utsträckning som möjligt. Faktum är att en billig begravning ofta är precis vad många önskar sig.

 Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Läs mer