Hem / Lavendlabloggen / Enkelt att skapa dödsannonser med vårt nya verktyg

Enkelt att skapa dödsannonser med vårt nya verktyg

SKAPA OCH DELA DÖDSANNONSER GRATIS. Färre läser tryckta tidningar, men att köpa en dödsannons i lokalpressen blir knappast billigare. Vi på Lavendla Begravning & Juridik lanserar nu ett gratisverktyg för att smidigt kunna skapa dina egna annonser och dela dem digitalt, eller där du vet att de anhöriga faktiskt finns. Här kan du spara tusenlappar i jämförelse med en traditionell dödsannons. Vi är så glada över verktyget att vi delar med oss av nyheten här på Lavendlabloggen.

Digitaliseringen medför att svenskarna läser tryckta dödsannonser i mindre och mindre utsträckning. Många väljer i stället att hålla sig uppdaterade via familjesidor på nätet – eller i sociala medier. Vi på Lavendla märker av det ökade behovet att kunna meddela om dödsfall och begravningsinformation online. Därför lanserar vi nu vårt nya gratisverktyg för dödsannonser, inbjudningskort och minnessidor.

Med Lavendlas kostnadsfria verktyg kan du skapa dödsannonsen och tackkorten med bara ett par klick. Du kan i lugn och ro välja bland de färdiga mallarna – eller ladda upp en egen personlig bild – och skriva text till, som exempel en dikt. När du är klar kan du enkelt dela materialet i sociala medier eller andra kanaler. Detta sker helt på egna villkor och där de anhöriga och vännerna faktiskt finns, säger Jakob Nordström, VD på och grundare av Lavendla.

Här ser du en begravningsinbjudan vi gjort med vårt nya annonsverktyg. Klicka på bilden för att komma direkt till verktyget. Det laddar i webbläsaren. Skriv in en text och välj en bakgrundsbild – så enkelt är det att göra en annons och minnessida.

Smidigt alternativ till dyra dödsannonser

Under senare år har kostnaderna för tryckta dödsannonser rört upp i debatt-Sverige. Många har frågat sig om det verkligen är rimligt att en dödsannons kostar 5000 kronor när så få läser den och andra typer av annonser dessutom är mycket billigare. Vi på Lavendla tror att vårt smidiga verktyg för att skapa dödsannonser kommer bli ett uppskattat och personligt alternativ till de dyra dödsannonserna.

En dödsannons i lokaltidningen kostar ofta runt 3000-5000 kronor. Om den ska tryckas i en rikstäckande tidning kan den till och med kosta ännu mer. Eftersom allt fler väljer bort tidningar för att läsa och hitta information på nätet, tycker vi det är dags att de traditionella dödsannonserna anpassas efter de nya förutsättningarna. Det är de anhörigas önskemål, behov och vanor som ska visa riktningen för vår tids dödsannonser. Det är också därför vi är så glada att kunna berätta om vårt lätthanterliga och flexibla verktyg, säger Nordström.

Skapa gratis annons & minnessida