Hem / Lavendlabloggen / Bli diplomerad begravningsrådgivare i höst

Bli diplomerad begravningsrådgivare i höst

Med nya Lavendla Academy öppnar vi för en unik möjlighet att utbilda dig till diplomerad begravningsrådgivare. Tack vare vår utbildning får du på ett lättillgängligt och inspirerande sätt en introduktion till yrkesrollen – och jobb efter att du gått kursen.

Unik utbildning till diplomerad begravningsrådgivare

Lavendla Academy är unik. Hur då? Det är en utbildning som varvar teori med praktik, så att du lär dig det du måste veta om hur man genomför en begravning. Mycket fokus ligger på att få ta del av faktiska begravningsentreprenörers vardag och att få handledning både under och efter utbildningen. Givetvis står våra hjälpsamma, yrkesverksamma begravningsrådgivare för handledningen.

Efter avklarad kurs får du möjlighet att arbeta som fristående rådgivare hos oss på Lavendla Begravning & Juridik och får då en personlig handledare under den första tiden. Lavendla Academy är alltså början på en helt ny, spännande karriär, som du antingen kan fortsätta hos oss eller på en annan begravningsbyrå. Vi hoppas såklart att du ska vilja ansluta dig till teamet på Lavendla.

Studerar på egna villkor i första kursdelen

Lavendlas utbildning till diplomerad begravningsrådgivare är flexibel. Första delen är nämligen nätbaserad, vilket innebär att du kan läsa in och tenta av de olika momenten när det passar dig bäst. Plugga lite varje morgon, på lunchrasten eller bunta samman de teoretiska delarna till en enda helg? Flexibelt, som sagt.

Träffas i Solna i andra kursdelen

Andra delen är praktisk. Som utbildningsansvariga Marie Sandström själv säger, det är då vi gör allt det roligaste. Under några dagar samlas kursdeltagarna på Lavendla-kontoret i Solna och då varvas föreläsningar med studiebesök på bland annat ett krematorium och en begravningsplats.

Exempel på kursens innehåll

Exempel på kursinnehåll i den första teoretiska delen

 • Vad händer från dödsbädden till graven?
 • Vad säger begravningslagen?
 • Vad är begravningsavgiften respektive kyrkoavgiften?
 • Vilka olika begravningsceremonier finns?
 • Vilka typer av gravar kan man välja?
 • Hur samtalar man med anhöriga i en tid av sorg?
 • Hur planerar och administrerar man en begravning?

Exempel på kursinnehåll i den andra praktiska delen

 • Florist inspirerar om blommor till begravning
 • Borgerlig officiant berättar om borgerliga begravningar
 • Initierade berättar om juridik vid dödsfall
 • Tillsammans går vi igenom hur man gör dödsannonser och begravningsprogram

Kvalitetssäkring av Lavendla Academy

Lavendla Academy kvalitetssäkras på flera sätt. Dels sker en rekrytering under själva ansökningsprocessen till utbildningen, dels redovisar deltagarna att de tagit till sig kursinnehållet genom ett litet prov efter varje kursmoment. Eftersom vi erbjuder den som genomgått kursen att arbeta tillsammans med oss lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet för att vara begravningsrådgivare.

Söka till utbildningen och bli begravningsrådgivare

På Lavendla välkomnar vi både livserfarenhet, olika bakgrunder och boendeorter. En viktig egenskap hos våra begravningsrådgivare är den stora glädjen de känner i att få hjälpa människor under en av de svåraste stunderna i livet. De drivs av en stark vilja att göra det svåra lite lättare, som också är Lavendlas motto. Har du samma drivkraft? Ansök till Lavendla Academy, genomgå utbildningen och få därefter jobb som fristående begravningsrådgivare hos oss!

Exempel på vad tidigare deltagare sagt om kursen

”Jättebra, lätt att följa med, inte svårt någonstans.”

”Teoretiska delen väldigt bra, talet är tydligt och i en bra takt så jag hann anteckna under tiden. Korta och intensiva filmer, jag fick bra fokus, inget som distraherade, klart och tydligt.

”Bra upplägg, gjorde kursen lite då och då.”

”Bra att höra hur församlingen arbetar och få möta de olika yrkesgrupperna. Intressant och lärorikt.”

”Bra att vi fick starta upp och göra teorin i god tid innan den praktiska delen av kursen.”

”Guld värt att ni gav exempel från era erfarenheter i olika situationer.”

Gå Lavendla Academy och bli diplomerad begravningsrådgivare!