0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Hjärnfonden

Hjärnfonden

Genom ett samarbete med Hjärnfonden har du rätt till reducerade priser på vanliga juridiska tjänster, såsom exempelvis ett testamente eller framtidsfullmakt. Lavendla Juridiks jurister hjälper dig personligen och ser till så att allt blir juridiskt korrekt utifrån din specifika situation.

Hjarnfonden
  • Framtidsfullmakt – 2495 kr
  • Samboavtal – 2495 kr
  • Äktenskapsförord – 2495 kr
  • Testamente – 2995 kr
  • Testamente + Framtidsfullmakt – 3995 kr

Vill du ta del av erbjudandet, kontakta oss. Första samtalet är kostnadsfritt.

Varför bör jag skriva ett testamente?

Om du av någon anledning önskar att de arvsregler som finns enligt svensk lag inte ska följas är ett testamente nödvändigt. Ett testamente ger dig möjligheten att själv välja vem som ska ärva dina tillgångar. Om du helt saknar bröstarvingar såsom barn, barnbarn och så vidare, är det möjligt att helt fritt bestämma vad som ska hända med ditt arv.

I ett scenario utan bröstarvingar är det därför fullt möjligt att testamentera all egendom till exempelvis en kompis eller en välgörenhetsorganisation.

Om du är sambo och vill att din partner efter din död ska få någonting utöver bostad och bohag är det absolut nödvändigt att skriva ett testamente. Detta eftersom sambor inte har någon lagreglad rätt till arv.

När det finns särkullbarn kan ett testamente vara extra betydelsefullt, eftersom särkullbarn har rätt att få ut arv omedelbart.

Skänka en del av arvet till välgörenhet

Om du vill ge en del av ditt arv till välgörenhet är det fullt möjligt, och något som är vanligt förekommande. Du måste då skriva in i ditt testamente vilken organisation du vill skänka pengarna till. Viktigt att notera är att det är ofta förmånligare att testamentera bort fastigheter till välgörenhets-organisationer av skattemässiga skäl.

Framtidsfullmakt

Om du på grund av sjukdom eller liknande inte längre kan ta hand om dina vardagliga sysslor, personliga såväl som ekonomiska, så kan du genom en framtidsfullmakt redan nu utse en person som ska ansvara för att sköta dessa åtaganden åt dig. Alternativet om en framtidsfullmakt inte finns är att en god man eller förvaltare fattar beslut åt dig.

En framtidsfullmakt möjliggör för dig att välja ut en eller flera personer som du litar på för att ta hand om dig – när du själv inte är förmögen att göra det. Hör av dig till oss på Lavendla Juridik om du vill veta mer.

Vad är Hjärnfonden?

Hjärnfonden är en ideell insamlingsstiftelse utan statligt stöd, som har till uppgift att samla in och fördela pengar till forskning samt informera om hela hjärnan och alla dess sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. Hjärnfonden är helt beroende av gåvor och testamenten från privatpersoner och av företagssamarbeten.

Hjärnfonden delar ut stipendier och forskningsbidrag till speciellt utvalda förstklassiga forskare och forskargrupper. Fondens vetenskapliga nämnd, som består av 23 av landets främsta professorer inom neurovetenskapen, garanterar att de forskare som får Hjärnfondens forskningsbidrag eller stipendium tillhör den svenska forskareliten.

Läs mer om Hjärnfonden via denna länk.

Lavendla Juridik finns i hela Sverige

Stockholm, Göteborg, Malmö eller en annan ort, oavsett var i landet du befinner dig finns Lavendla Juridik här för dig. Du väljer själv hur du vill mötas, via telefon, online eller i ett personligt möte.

Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss via formuläret, så hör vi av oss till dig!