0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Lavendlabloggen / Lavendla Juridik har ingått ett samarbete med Cancer- och allergifonden

Lavendla Juridik har ingått ett samarbete med Cancer- och allergifonden

Lavendla Juridik är stolta att presentera ett nytt samarbete med Cancer- och allergifonden. Cancer- och Allergifonden är en välgörenhetsorganisation som finansierat miljörelaterad cancer- och allergiforskning i över 25 år. 

“Jag är oerhört glad över vårt samarbete med Lavendla. Genom ökad kunskap och trygghet kring juridiska frågor i samband med testamentskrivningen hoppas vi att fler kommer att testamentera en del av sin kvarlåtenskap till den livsviktiga forskningen kring miljörelaterad cancer och allergier. Vi kan nu, tack vare samarbete med Lavendla, erbjuda våra givare tillgång till jurister som är experter på testamentesfrågor till rabatterade priser. Som ideell stiftelse är vi helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Många vill bidra till forskning och hjälpa utsatta medmänniskor även efter sin egen bortgång. Många vill att deras pengar skall komma andra till nytta. Gåvor i form av testamenten eller minnesgåvor är därför något som vi uppskattar särskilt mycket” – säger Katarina Krzyzinska, verksamhetschef på Cancer- och Allergifonden

”Vi är mycket glada över vårt samarbete med Cancer-och allergifonden. Genom vår juridiska kompetens kan vi hjälpa dem och deras givare med juridiska frågor. Ofta handlar det om frågor rörande testamenten. Testamentsgåvor är en väldigt stor inkomstkälla för välgörenhetsorganisationer, och det är mycket viktigt att personer som vill testamentera bort en del av sin kvarlåtenskap till en välgörenhetsorganisation utformar testamentet på ett korrekt sätt. Jag har tyvärr sett många exempel där en person velat skänka pengar till en organisation, men det inte gått eftersom testamentet varit felaktigt utformat.” – Timothy Prellwitz, Chefsjurist Lavendla.

 

 

 

För mer information om Cancer- och Allergifonden gå in på www.coaf.se