Anna-Karin Bengtsson

Bakgrund

Jag är född och uppvuxen i Västerås men bor idag i Bålsta, ungefär 5 mil nordväst om Stockholm, tillsammans med min familj. Jag är gift sedan två år tillbaka och har två barn. Fritiden spenderar jag gärna med att umgås med min familj och mina vänner samt spelar amerikansk fotboll, något jag sysslat med ett par år.

Erfarenhet

I grunden är jag utbildad undersköterska. Som undersköterska har jag jobbat många år inom bland annat äldreomsorgen, både med patienter som har demens, psykisk sjukdom och med det som ibland kallas ”vanlig” åldringsvård. Det jobbet och all den erfarenheten som jag fått under alla år är oerhört nyttigt att ha med sig i arbetet som begravningsrådgivare. Jag har i mitt arbete fått möta många människor och ofta varit i kontakt med människor i livets slutskede. Då har jag även fått äran att göra människor som gått bort fina inför sin sista vila, en erfarenhet jag också tagit med mig och har nytta av i mitt arbete som begravningsrådgivare. Jag har tidigare även bott två år i England, vilket gör att jag behärskar både svenska och engelska och skulle själv säga att jag kan det engelska språket utan och innan.

Språk

Svenska och engelska

Mina bästa råd vid begravning

  • För dig som står i begrepp att planera en begravning är mitt allra första råd att inte stressa så mycket över den. Ta det lugnt och prata i första hand med den rådgivare som du kommit i kontakt med. Som begravningsrådgivare har man all den information som du behöver veta för att kunna planera den bästa begravningen just för din anhörig.
  • Stressa inte!
  • Låt mig som begravningsrådgivare hjälpa till med all den information du behöver.

Därför blev jag rådgivare

Den allra främsta anledningen till att jag sökte mig till arbetet som begravningsrådgivare är att jag framför allt älskar att jobba med människor. Det är väldigt meningsfullt och värdefullt att i sitt arbete få känna att man hjälper till och faktiskt gör något riktigt fint för någon.