Annelie Lövborg

Annelie Lövborgs omdömen

Bakgrund

Jag bor i Skövde. Det är en bra stad på det viset att jag har nära till det som är viktigt för mej. Nära till mitt sommarhus vid Vänern, lätt att ta mej till storstäder via tåg samt att utbudet i stan är tillräckligt. Min arbetsbakgrund har jag i arbetet som Sjuksköterska. Jag är specialutbildad i sjukvård för sjuka Barn och Ungdomar. Jag har varit speciellt intresserad av Barn och Ungdomar med funktionshinder av olika slag, har fungerat som en samordnare för familjen för att dom skall få ett så normalfungerande liv som möjligt.

För några år sedan sadlade jag om till att arbeta med människor i livets slut (palliativ vård). Där har jag också haft som uppgift att fungera som samordnare för familjen så att den enskildes sista tid i livet blir så bra som det någonsin går utifrån deras speciella önskemål.

Alla möten med sjuka Barn, Ungdomar, deras föräldrar / syskon, människor som har kort tid kvar att leva samt deras familjer och närstående i tillägg till mitt eget liv har gett mej en rikedom av erfarenheter, kunskap och respekt som ingen utbildning någonsin kan ge. Denna erfarenhet delar jag gärna med mej av i mitt arbete som begravningsrådgivare. Jag är lite av en mångsysslare: Har arbetat som flygvärdinna, lärare, sekreterare. Gillar att pyssla i mitt hem, motionera, träffa vänner och läsa.

Ett annat stort intresse jag har är att måla eller renovera möbler av äldre modell. Det är balsam för själen att se en möbel ändra karaktär, bli förnyad och återanvänd.

 

Därför blev jag rådgivare

Jag har lång erfarenhet och ett stort engagemang samt en önskan att få hjälpa människor och dess närstående som har en svår tid i livet. Jag är gärna en del av att göra skillnad för de efterlevande. Ingen reder sej själv utan tillsammans skapar vi ett bra Team kring planeringen av begravningen. Tillsammans ska vi försöka se möjligheter i det omöjliga och plocka fram glädje i det svåra.

Mina bästa råd

  • Känn efter noga – vilket begravningssätt och ordning skulle kännas bäst för den som avlidit?
  • Hasta inte i besluten – känn dej trygg med att jag hjälper dej att ”hålla takten”
  • Ta hjälp – jag kan vara din ”ledstång”
  • Glöm inte barn och ungdomar. Dom har en given plats utifrån sina förutsättningar även i det svåra

Språk

Svenska och engelska