Hem / Om oss / Vår personal / Britt-Marie Brattlöf
Visa alla rådgivare

Britt-Marie Brattlöf

Certifierad rådgivare 2018 2019
Certifierad rådgivare
Certifierad rådgivare 2018 2018
Certifierad rådgivare

Bakgrund

Jag har länge arbetat som administratör på en församlingsexpedition i Svenska Kyrkan och i den rollen mött både begravningsbyråer och anhöriga som en spindel i nätet. Som administratör är man delaktig i många av processerna runt både begravningar, men också andra stora händelser som exempelvis dop. Jag har därför mött människor i både glädje och sorg genom mitt arbete. Privat är jag intresserad av idrott, att läsa böcker och att resa med nära och kära. Jag uppskattar även promenader i naturen.

Läs mer Läs mindre

Erfarenhet

Min erfarenhet av att arbeta inom Svenska Kyrkan har gett mig nyttiga insikter i att möta människor både i glädje och i sorg och det har lärt mig att det är viktigt att vara lyhörd, flexibel och ha en förmåga att se helheten. Jag har också en förmåga att se människors behov och genom att ha tidigare befunnit mig på en annan plats i kedjan så känns rollen som begravningsrådgivare både naturlig och meningsfull.

Läs mer Läs mindre

Språk

Svenska och engelska

Mina bästa råd vid begravning

  • Respektera den avlidens önskemål i så stor utsträckning det går, men var också ödmjuk inför att det kanske inte alltid är möjligt att tillmötesgå alla önskemål.
  • Ta det lugnt och stressa inte.
  • Tänk efter och sov på saken. Låt dig själv landa innan du tar viktiga beslut.
  • Det är många beslut att ta, men stressa inte igenom besluten. Visst finns det tidsramar, men låt mig vägleda er inom dessa.
  • Det är en process att hamna i sorg, skynda inte på den.
  • Låt mig guida er i vilka beslut som ska tas och när. En del beslut måste tas tidigare än andra och jag finns här för att hjälpa er att börja i ”rätt ände”.
Läs mer Läs mindre

Därför blev jag rådgivare

När möjligheten, som av en lyckosam slump, kom att börja arbeta som begravningsrådgivare, så var steget inte alls långt från min tidigare yrkesroll. Jag kan dra nytta av mina tidigare erfarenheter och tycker det är meningsfullt att få vara det stöd som många behöver i processen efter ett dödsfall, och förhoppningsvis förenkla så mycket jag kan för de som förlorat en anhörig.

Läs mer Läs mindre

Boka rådgivning eller möte

Läs mer