Catharina Bobeck

Catharina Bobecks omdömen

Bakgrund

Min yrkesbana är varierande då jag arbetat inom hotell/turism, personlig assistans och eget företagande under ca 10 år inom Friskvård (graviditet o förlossning). Bor i Helsingborg men tillbringar ledig tid i Frankrike vid Pyrenéerna där jag hämtar energi från vackra bergsvandringar och fransk kultur. Musik, litteratur, umgänge med nära kära och bus med mitt barnbarn ger mig också livsglädje.

Har alltid arbetat med människor som varit i någon form av utveckling och process. Mött olika kulturer, bott utomlands några år, vilket givit mig ökad tolerans och insikt i hur olika vi reagerar på det vi möter i livet. Att vara fördomsfri och öppensinnad är en viktig förutsättning för mitt arbete. Har egen erfarenhet av förlust av anhöriga och även detta ser jag som viktig grundsten i mitt arbete som begravningsrådgivare.

Därför blev jag rådgivare

Att få hjälpa till praktiskt för att underlätta i sorgen för anhöriga känns angeläget för mig. Jag är lyhörd för dina tankar och önskemål så att du kan skapa en skräddarsydd personlig minnesvärd avskedsceremoni. Jag tackar dig för ditt förtroende att låta mig guida dig genom denna process och få bidraga till att ”göra det svåra lättare”.

Mina bästa råd

  • Besök gärna Lavendlas hemsida innan vårt möte så du får en överblick över utbudet. Sedan guidar jag dig, ett steg i taget.
  • Ta hänsyn till den avlidnes ev önskemål.
  • En begravning bör utformas unikt och efter den avlidnes personlighet.
  • Känslor och sorg kan ha olika uttryckssätt. Den som gråter mest är inte alltid den som sörjer mest.

Språk

Svenska, franska och engelska