Cecilia Kjellbom

Cecilia Kjellboms omdömen

Bakgrund

Jag kommer ursprungligen från Värmland och flyttade till Stockholm för att jobba inom IT-branschen för 30 år sedan. Alla mina yrkesroller har alltid krävt goda projektledar-egenskaper i kombination med ”fokus” på slutmålet. Jag känner genuin glädje i att kunna hjälpa till. Kontakten med andra människor ger mig både energi och inspiration. Jag har 3 barn som alla varit eller fortfarande är involverade i Blackeberg basket. På fritiden gillar jag att umgås med nära och kära, simma, promenera i naturen, gå på hockey, teater, bio eller föreläsningar.

Tidigare har jag arbetat med ny teknik och system/processer och haft mycket kundkontakt, krav på hög servicenivå samt att ha en god administrativ och lösningsorienterad förmåga. Jag har haft förmånen att arbeta i både större organisationer och på start-ups. Gemensamt för alla mina uppdrag har varit att arbeta med att skapa och underhålla relationer både till kollegor och kunder. Erfarenheten från dessa roller har jag stor nytta av som begravningsrådgivare.

Därför blev jag rådgivare

Efter att ha jobbat med projekt i 30 år där det mest rört sig om teknik och system så ville jag nu få arbeta med något som är ” viktigt på riktigt”. Att få hjälpa människor i sorg och utifrån deras önskemål se till att allting blir så vackert och minnesvärt som möjligt är ett förtroendeuppdrag jag har stor respekt för. Det finns ingen finare förmån än att få hjälpa till med att arrangera ett personligt avsked av en kär person. Det är ett väldigt meningsfullt arbete där man får mycket tillbaka.

Mina bästa råd

  • Begravningen är ett avsked. Tänk gärna på vad ni som anhöriga kan göra för att skapa en personlig stund som hyllar den avlidne. Kan ni ta med en personlig sak till ceremonin? Foto, smycke, klocka, verktyg eller vad som helst som påminner er om personen som nu saknas.
  • Var inte rädd för att fråga, ingen fråga är konstig eller dum. Jag är här för att hjälpa er att göra det svåra lättare.
  • Vissa saker behöver ni svara på ganska snabbt, men långtifrån alla beslut behöver fattas med en gång. Jag hjälper er att tydliggöra vad som behöver gå lite fortare och vad som kan vänta lite.
  • Låt begravningen bli som du/ni vill ha den, inte som den ”borde vara”.

Språk

Svenska och engelska