Hem / Christine Strandh
Bild på Christine Strandh

Christine Strandh

Leg. Psykolog

5 i genomsnitt. (7 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska

Pris 45 min 1 000 kr och 60 min 1 400 kr

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Vi människor är komplexa varelser, vi kan vara svåra att förstå även för oss själva. Vi påverkas både av det som händer utanför oss men även av det som pågår på insidan. Vissa beteenden känner vi igen medan andra är vi inte medvetna om. 

Därför kan det vara svårt att sortera och få fatt på sina egna mönster. Särskilt när livet går i uppförsbacke. Då är det inte lätt att se klart och veta vad man behöver för att må bra. Det som du gör nu; söker hjälp från någon utomstående är ett bra första steg mot ett liv i mer harmoni och glädje.

Jag tror att vi människor styrs av våra känslor. Positiva känslor för oss framåt i livet, de negativa som är svåra att hantera, bromsar oss på olika sätt. De kan bli till problem i relationer, t ex svårt med närheten till sin partner. Även i relation till sig själv; dålig självkänsla, självkritik. Vilket kan leda till oro och ångest. Som i sin tur kan leda till upplevelser av tomhet, meningslöshet, liksom trötthet och svårigheter att koncentrera sig. Eller så kanske du har förlorat någon nära men har svårt att släppa fram sorgen fullt ut.

Eftersom människor är mångfacetterade använder jag mig av de både modern psykodynamisk teori (affektfokuserad inriktning inklusive neurovetenskap, hjärnforskning) och KBT i mitt sätt att arbeta. Metoder som har vetenskaplig grund. 

De klienter jag träffar brukar säga att jag inte är dömande, bra på att lyssna och visar förståelse och respekt för den jag pratar med. Jag har arbetat inom psykiatrin och företagshälsovård i många år där jag har samtalat med människor med ett brett spektrum av svårigheter.

Mina bästa råd

Acceptera hur du mår just nu

Ge dig själv omsorg och omtanke, var snäll mot dig själv

Var ärlig mot dig själv – det vinner du mest på i långa loppet

Hitta det som gör dig glad

Umgås med personer du trivs med

Ha tålamod - små små förändringar blir till stora efter en tid

Extern utbildning

Stockholms Universitet

Leg. Psykolog

Boka ett samtal

Fyll i dina uppgifter, välj en tid (valfritt) och fortsätt till betalning.