Clara Eliasson

Clara Eliassons omdömen

Bakgrund

Uppväxt på den Halländska landsbygden med närheten till både skogen och havet. Efter några år av studier i Linköping blev jag kvar här, men spenderar fortfarande mycket tid hemma i Varberg med familj och vänner.

När jag är ledig vill jag gärna aktivera mig. Att få spendera tid ute ger mig energi. Det kan vara allt ifrån att ta en promenad, spela tennis till att ha picknick i solen. 

Ett stort socialt nätverk är också viktigt för mig. Vänner att dela glada men även svåra händelser med. Genom erfarenhet vet jag att "Tillsammans blir även det svåra lite lättare".  

Därför blev jag rådgivare

Jag har många gånger funderat på vad jag vill göra med mitt liv och aldrig riktigt hittat något som jag brinner för. Men efter att jag börjat arbeta som begravningsrådgivare så känner jag att jag hittat rätt. 

Att få hjälpa människor i svåra/tunga situationer ger mig energi och får mig att känna att jag gör något meningsfullt.

Redan som barn såg jag ett intresse av att få jobba som begravningsrådgivare. Jag tror det handlade om att få ge en människa ett fint och personligt avslut. Därför vill jag tillsammans med er som anhöriga försöka tillgodose era och den avlidnes önskemål så långt det går för att få ett så bra och minnesfullt avslut som möjligt. 

Mina bästa råd

  • Tillgodose och respektera den avlidnes önskningar så långt det är möjligt
  • Var inte rädd för att göra begravningen på ert vis. Det finns inga rätt eller fel när det gäller en begravning. 
  • Det finns inga dumma frågor, vi på Lavendla finns här för att hjälpa er. 
  • Var inte för hård mot dig själv, alla sörjer på olika sätt och glöm inte att ta hand om varandra.   

Språk

Svenska