Hem / Ditte Edin
Bild på Ditte Edin

Ditte Edin

Begravningsrådgivare & Boutredare

4.89 i genomsnitt. (95 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska och engelska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Född och uppvuxen i Farsta, Stockholm men med rötter från norr som drar.

Har varit i Thalias (teaterns) tjänst i mer än 30 år, framförallt som rekvisitör, dekormålare och en del som scenograf men även som teatertekniker, vilket är en bred beskrivning på de som jobbar bakom scen under föreställningen.

Att jobba inom teater möter man hela spektrat av händelser, lösa problem här och nu. Behålla lugnet för att kunna hjälpa de som kan ha nerverna utanpå, att finnas där när man behövs. Att förverkliga någons idé och tanke. Arbetet med att ta fram en produktion till premiär som projektledare, kan i många fall liknas vid en begravningsrådgivares uppgifter.

Gemensamt för alla mina yrken är att det har krävts en hög grad av service, lyhördhet och förmåga att planera samt att prioritera. 

Utanför teatern är jag keramiker, dessutom släktforskar jag, vilket är både kul och spännande.

 

Därför blev jag rådgivare

Ett frö såddes för ca 10 år sedan att det skulle kunna vara ett jobb för mig, nu har detta frö slagit rot och börjat växa. 

Att finnas där för människor när saker och ting känns jobbigt, och att hjälpa till så att avskedet blir som de önskar känns väldigt meningsfullt och bra.

Mina bästa råd

  • Det kan kännas stressigt, men stressa inte! En del beslut måste fattas snabbt, andra kan ta lite längre tid. Jag hjälper er att hålla koll på vad som behöver göras och när. Reda ut tankar och funderingar som ni har. 
  • Var inte rädd för att fråga, ingen fråga är för konstig. 
  • Har den bortgångne några önskemål som ni ska ta hänsyn till? Det mesta i ceremonin går att anpassa efter personliga önskemål som skapar ett fint och minnesvärt avsked. Den borgerlig ceremoni kan anpassas ännu mer. 
  • Som er personliga rådgivare hjälper jag er med det administrativa runt begravningen.

Genomgående professionellt och trevligt bemötande.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

Juni 2020

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Bouppteckning

Mars 2021

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.