Emma Johansson

Emma Johanssons omdömen

Bakgrund

Jag bor i Malmö tillsammans med min son. På min fritid tycker jag mest om att vara kreativ på olika sätt. Jag tycker bland annat om att måla, och då helst abstrakta motiv i akryl. Att sy är ett annat fritidsintresse, och jag syr till exempel barnkläder. Jag skriver även krönikor och artiklar om personlig utveckling, något som även det ligger mig varmt om hjärtat.

Jag är från början utbildad beteendevetare och samtalsterapeut, och är även utbildad till handledare i sorgbearbetning. Tack vare detta har jag mött många människor i sorg under åren. Jag har även flera år bakom mig som projektledare, ett jobb som ställer stora krav på förmåga att planera och prioritera och se till att alla detaljer faller på plats. Kombinerat med min tidigare erfarenheter som samtalsterapeut och handledare i sorgbearbetning blir detta den perfekta kombinationen för yrket som begravningsrådgivare.

Därför blev jag rådgivare

Efter jag utbildat mig till handledare i sorgbearbetning så växte intresset för den här branschen och när jobbet dök upp så kändes det helt rätt för mig. Att underlätta för människor i den svåraste stunden känns meningsfullt och viktigt och i det här yrket kan jag verkligen kombinera mina styrkor i och erfarenhet av projektledning och samtal med människor som befinner sig i en svår situation i livet.

Mina bästa råd

  • Att våga förlita sig på vår kompetens och att vi kommer vägleda dig genom processen. Fokusera på de stora detaljerna som exempelvis själva ceremonin och om den avlidne hade några särskilda önskemål. Om man själv funderar kring de stora detaljerna, så kan vi som begravningsrådgivare lösa allt det som är runt omkring, inklusive alla mindre detaljer som måste klaffa.
  • Våga lita på begravningsrådgivaren.
  • Fokusera på det stora detaljerna.
  • Fundera över om den avlidne själv hade några önskemål.

Språk

Svenska och engelska