Hem / Eva Emestedt
Bild på Eva Emestedt

Eva Emestedt

Begravningsrådgivare & Officiant

4.9 i genomsnitt. (99 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Jag växte upp med fyra syskon i Göteborgsområdet. Mina somrar tillbringade jag i Västra Götaland och Bohuslän. Natur, skog och vatten har alltid betytt mycket för mig. Redan som barn tyckte jag om att fiska, plocka svamp och bär. Idag är både skogen och vattnet mina viloplatser där jag laddar om.

Att få upptäcka nya kulturer, att resa och se omvärlden, som jag tycker om att göra, gjorde att jag fick uppleva världens olika hörn. Jag arbetade på ett kryssningsfartyg som besökte de flesta av våra världsdelar. Har även bott i Stockholm, München, Kungsbacka och nu i Göteborg.

Till stor del har mitt yrkesliv varit inom marknadsföring och försäljning. Här arbetade jag med intressanta uppdrag och kundmöten. Jag är lugn och trygg i möten och sätter individen i fokus. Har fått till mig att jag är kommunikativ, lyhörd och har förståelse för människor.

En planering av en begravning innefattar många olika delar som skall fungera, det gäller att vara noggrann, organiserad, att vara bra på att planera och att ha struktur. Dessa färdigheter och med mina erfarenheter från livet och yrkeslivet har jag stor nytta av som begravningsrådgivare.

Därför blev jag rådgivare

Att få arbeta som begravningsrådgivare är ett beslut som har vuxit fram över en längre tid. Jag har tänkt på yrket som begravningsrådgivare under många år.

Med mina egna sorgeförluster, som har varit lättare och svårare, har gett mig en djupare insikt vad sorgen innebär. Jag vill hjälpa, ge stöd, visa omtänksamhet och vara en medmänniska som kan underlätta i den svåra stunden. Det ger mig en glädje och  jag känner tacksamhet där jag kan vägleda och vara delaktig med begravningsplaneringen och att det blir en fin och minnesvärd ceremoni.

Mina bästa råd

Att mista någon är svårt, tankarna går och kommer. Många frågor finns, hur man nu i detta skede skall göra och inte göra. 

  • Begravningen är ett skede i sorgearbetet, där det handlar om sorg och saknad. Låt även de positiva minnena få ta plats.
  • Fråga gärna mig oavsett vilken fråga det är. Jag finns här för att vägleda dig och de dina, så att ni känner er trygga.
  • Titta gärna i lugn och ro på Lavendlas hemsida för att få tips, idéer och ha gärna med frågor till vårt första möte.

Ger Eva Emestedt bästa betyg. Varm och inkännande, återkopplar snabbt.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

September 2020

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Borgerlig Officiant

September 2020

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.