Hem / Om oss / Vår personal / Gunilla Claesson
Visa alla rådgivare

Gunilla Claesson

Certifierad rådgivare 2018 2019
Certifierad rådgivare
Certifierad rådgivare 2018 2018
Certifierad rådgivare

Bakgrund

I grund och botten är jag jurist men har också utbildat mig till och arbetat som fastighetsmäklare. Man kan säga att jag i hela mitt yrkesverksamma liv har jag hjälpt människor i viktiga situationer i livet. Jag bor på Djurgården i Stockholm med min man och vår Jack Russel som är en omplaceringshund från Hundstallet. Ett av mina största intressen är just hundar och att träna dom. I övrigt tycker jag om att resa och se nya platser. Frågar man mig så finns det inget roligare och mer avkopplande än att ge sig ut på äventyr i Sverige eller Europa och bara ta dagen som den kommer.

Läs mer Läs mindre

Erfarenhet

I mitt arbete som begravningsrådgivare på Lavendla har jag nytta av min tidigare livs- och yrkeserfarenhet eftersom jag har stor vana vid att ge råd och vara ett stöd i beslut som handlat om livets stora frågor. När man förlorar någon man älskar och hamnar i en situation som man helst skulle vilja slippa vara i är det viktigt att mötas av någon som förstår, lyssnar och som kan leda en genom alla beslut som måste fattas. När mina kunder beskriver mig så är förtroendeingivande ett återkommande ord och att man känner sig i trygga händer.

Läs mer Läs mindre

Språk

Svenska och engelska

Mina bästa råd vid begravning

  • Det finns inget som är rätt eller fel när man planerar en begravning. Det allra mesta går att lösa på ett eller annat sätt. Det viktigaste är att ni får ett avsked som känns personligt och fint. Våga utmana och ställa krav på din begravningsrådgivare.
  • Det är bättre att ha tiden med sig än mot sig. Skjut inte planeringen framför dig utan försök att kontakta mig så snart du kan, så tar jag över planeringen och vägleder dig genom alla dom beslut som måste tas.
  • Var inte rädd för att be vänner och bekanta om hjälp eller för att ta emot hjälp om du blir erbjuden.
  • Försök att inte glömma bort dig själv och ditt eget liv i det virrvarr som kan uppstå när någon avlider.

Varför jag blev rådgivare

Jag kan inte tänka mig något mer meningsfullt än att få arbeta med människor och jag har alltid som målsättning att i min gärning göra skillnad i någon annans liv. Under årens lopp har jag själv förlorat flera nära och kära och har fått erfara att det händer saker med oss människor när en anhörig går bort. Det är mycket känslor och i den bästa av världar så kanske vi efterlevande kommer varandra ännu lite närmare, men det inträffar också att gammalt groll kommer upp till ytan och skapar konflikter. När möjligheten dök upp för mig att byta yrkesinriktning och bli begravningsrådgivare så tvekade jag inte en sekund. Min målsättning är att göra skillnad i ditt liv i den situation du ofrivilligt har hamnat i när en anhörig avlider.

Läs mer Läs mindre

Boka rådgivning eller möte

Läs mer