Hem / Om oss / Vår personal / Hanna Nyholm
Visa alla rådgivare

Hanna Nyholm

Certifierad rådgivare 2018 2019
Certifierad rådgivare
Certifierad rådgivare 2018 2018
Certifierad rådgivare

Bakgrund

Jag bor i Torshälla som ligger i utkanten av Eskilstuna i Södermanland. Där bor jag tillsammans med mina två barn och våra två katter. På fritiden ägnar jag helst min tid åt min familj och vänner, men ägnar mig även gärna åt något kreativt när det finns tid över. Då kan det bli allt ifrån broderi till trädgårdsarbete och inredning. Jag vill gärna ha något pågående projekt hemma som inte innefattar det vanligaste hushållssysslorna.

Erfarenhet

Jag har tidigare arbetat inom äldreomsorgen och har där kommit i kontakt med många olika människor och livsöden, något som är både användbart och värdefullt för mig i mitt nuvarande yrke som begravningsrådgivare. Det är just det mänskliga mötet som har varit det viktigaste för mig i mina yrkesval; jag vill känna att jag gör skillnad för någon.

Språk

Svenska och engelska

Mina bästa råd vid begravning

  • Det är viktigt att tänka på att alla känslor man kan uppleva är okej – alla är vi olika som människor och reagerar därför också olika i sorgen. Det finns inga rätt eller fel i en sådan situation. Det är också viktigt att våga fråga. Eftersom det inte är en vardaglig situation man befinner sig i, dyker det självklart upp många frågor. Det är också viktigt att försöka prioritera. Där kan man alltid ta hjälp av sin rådgivare, tillsammans hjälps vi åt att ta det viktigaste först och få en överblick.
  • Alla känslor är okej, vi är alla olika.
  • Våga fråga mig, jag finns här för dig.
  • Prioritera och ta hjälp av din rådgivare.

Därför blev jag rådgivare

Mina tankar om att bli begravningsrådgivare började redan när jag jobbade inom vården. Där kom jag ofta i kontakt med döden i samband med vård i livets slutskede och möten med sörjande anhöriga. Främst har det dock varit min personliga erfarenhet av att vara anhörig som gjort att jag förstått vilket viktigt arbete det är. När det ofattbara sker behöver man stöd och vägledning. Mina tidigare erfarenheter av arbete inom vården och de möten med människor det inneburit har varit värdefulla.

Läs mer Läs mindre

Boka rådgivning eller möte

Läs mer