Henrik Persson

Henrik Perssons omdömen

Bakgrund

Min bakgrund är brokig. Jag har arbetat sedan jag var 12 år då jag började cykla med blomsterbud i Skara där jag är uppväxt. Därefter ledde livet mig på en krokig stig som ändå i backspegeln har haft en röd tråd. Genom alla olika utbildningar, yrken och flytt till Stockholm för drygt 30 år sedan har det funnits ett fokus på att skapa ett förtroende som ska leda till att det vi gör tillsammans blir mer än summan av oss som gör det. Att få ett plus ett att bli drygt två eller kanske till och med tre. Som försäljare, inom bemanning, inom film, TV, teater och musik, som busschaufför, inom psykiatri, psykologi m.m. och nu, inom begravning.

Därför blev jag rådgivare

Som jag skrev ovan har mitt liv varit en krokig stig med många svängar som lett mig än hit och än dit. När jag började titta bakåt för några år sedan började jag fundera på hur medvetna mina val egentligen varit och hur mycket som ”bara blivit”. Jag fick då insikten att jag nu ville bestämma mig och att göra mer medvetna val. Jag ska göra det jag verkligen vill och jag ska satsa helhjärtat på det. Att arbeta med ”det svåra” har legat för mig och att möta människor i kris är något som ger mig så mycket. Att kunna få finnas där, att kanske kunna göra lite skillnad, är det som driver mig.

Mina bästa råd

  • Använd mig som rådgivare för att hjälpa dig att prioritera. Jag vet vad som är mer bråttom och vad som faktiskt kan anstå. Så kan du fokusera på vilken ceremoni ni vill ha och vilket avsked ni vill ta.
  • Det finns många sätt att ta avsked, fler än du anar. Låt tankarna flöda innan ni bestämmer er för hur ni vill ha det. Vill du ha ett bollplank finns jag här. Gör sedan som det passar er.

Språk

Svenska, Danska, Engelska