[Inaktiv] Mari Törnkvist

[Inaktiv] Mari Törnkvists omdömen

Bakgrund

Jag bor och är uppvuxen norr om Stockholm med man och barn och har min bakgrund som personlig assistent med samordnaransvar inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Mina intressen är matlagning och heminredning, jag bjuder gärna över vänner och familj på middag. Vi är en aktiv och lekfull familj och spenderar mycket tid tillsammans. Hela familjen älskar musik och dans. Drömmen är att äga ett eget litet torp som jag fått renovera och inreda med egen stil, och börja odla och ha ett litet växthus. Har just fått upp intresset för växter och hejar på min sticklingar som väntar på att få sina första rötter här hemma. 

Därför blev jag rådgivare

Tanken slog mig första gången 2009 när jag strödde askan efter min far i Dalaälven. Men det var inte förrän när min bror gick bort några år senare som jag bestämde mig för att hjälpa andra i liknande situationer och tog då kontakt med Lavendla, Mina starka egenskaper är att vara lyhörd för alla människors olika behov, förmågor och livssiutationer. 

Genom att hjälpa med det praktiska/administrativa arbetet kring en begravning, vill jag underlätta för anhöriga i deras sorg. Jag vill göra det svåra lättare. Det känns viktigt och ärofyllt att få vara den som ser till att det allra sista skedet i en människas liv blir värdigt och fint. Det är en hedersamt att få vara ett stöd för anhöriga i den svåraste av stunder. 

Min erfarenhetsryggsäck gör mig till en empatisk och förstående rådgivare. 

Mina bästa råd

  • Det är okej att tänka ”utanför boxen”.
  • En begravning behöver inte vara den andra lik.
  • Det viktiga är att det känns personligt och minnesvärt
  • Våga prata om döden som en naturlig del av vårt liv. 

Språk

Svenska, engelska och finska