Jeanette Åkerlund

Jeanette Åkerlunds omdömen

Bakgrund

Ursprungligen kommer jag från Småland men bor sedan flera år tillbaka i Kungälv efter att ha flyttat runt en del i hela landet. Jag är gift och har fyra barn, som verkligen är guldkornen i mitt liv. Alla barnen är nu utflugna åt olika håll och livet går då in i en lite annan fas. Som person är jag väldigt kreativ och tycker om att måla, skriva och spela teater. Min allra största passion i livet är dock musiken; något som alltid har funnits där. Jag är både sångerska och låtskrivare och är ute och spelar och ger konserter så mycket det går. Jag har också fått glädjen och möjligheten att spela in ett par skivor, något som verkligen var en stor dröm som gick i uppfyllelse. På fritiden älskar jag att vara i naturen, gärna i form av en picknick vid havet. Efter att tidigare ha bott på Gotland så återkommer vi gärna dit under somrarna

Jag har alltid på ett eller annat sätt arbetat med människor, både i yrkeslivet och på min fritid. Jag har tidigare jobbat inom skolan, barn- och äldreomsorgen, i butik och på kontor. På fritiden har jag också varit ledare inom både körer och barnrytmik. Kontakten med människor ger mig både energi och inspiration och jag är genuint intresserad av andras liv. Att få stötta och hjälpa andra ligger nära till hans för mig och min inkänningsförmåga och lyhördhet ser jag verkligen som en fördel i arbetet som rådgivare vid begravningar.

Därför blev jag rådgivare

Jag kom till en punkt i mitt liv då jag behövde stanna upp, lyssna in och byta riktning och sökte då efter något som kunde vara ett bra komplement till musiken. Jag har tidigare under många år sjungit på begravningar, något som alltid har känts väldigt fint och betydelsefullt. Med tiden har tankarna på att också jobba inom denna bransch väckts mer och mer. Vägarna ledde mig fram till arbetet som begravningsrådgivare och här är jag nu.

Mina bästa råd

  • Låt mig som begravningsrådgivare hjälpa dig och visa vägen.
  • Var inte rädd för att fråga, jag finns här för dig.

Språk

Svenska och engelska