Jeanette Ström

Bakgrund

Jag bor på Tjörn, är uppvuxen på den idylliska ön Åstol och njuter av att ha det blåsiga västerhavet inpå knuten året om! Mitt guldkorn i livet är familjen som består av man, barn med respektive och en ljuvlig drös barnbarn. De fyller mitt liv med solsken och kärlek och vi träffas ofta och gärna över en middag eller för en naturupplevelse tillsammans. Att skapa med händerna och känna att kreativiteten flödar ger mig energi och när jag vill koppla av helt och bara vara i stunden drejar jag bland annat. 

Tidigare har jag arbetat inom fastighetsbranschen och haft mycket kundkontakt, krav på hög servicenivå samt att ha en god administrativ och lösningsorienterad förmåga. Jag har även arbetat många år med de yngsta barnen i förskola där det ställs krav på flexibilitet och stresstålighet bla. Erfarenheten från dessa yrken har jag stor nytta av som begravningsrådgivare. Vid sidan av mitt jobb på Lavendla jobbar jag viss tid som samhällsvägledare och turistinformatör på Tjörns kundcenter.

Därför blev jag rådgivare

Jag hade länge haft en längtan efter ett mer meningsfullt och intressant yrke där min lyhördhet och personliga lämplighet kom väl till användning och för snart tre år sedan fick jag möjlighet att förverkliga denna längtan genom att börja jobba som begravningsrådgivare, en möjlighet jag är oerhört tacksam för. Att få hjälpa människor i sorg och utifrån deras önskemål se till att allting blir så vackert och minnesvärt som möjligt är ett förtroendeuppdrag jag har stor respekt för. Jag har ett oerhört tacksamt jobb.

Mina bästa råd

En begravning känns ofta tung och sorglig, men kan man göra det sista avskedet som en personlig hyllning av en älskad person, kan det kännas lättare och ljusare och minnet kan förhoppningsvis bli en tröst i svåra stunder framöver. Det är helt ok att ha massor av frågor, ingen fråga är onödig eller fel.

Min roll är att hjälpa till och jag har själv varit i situationen som anhörig. Det viktigaste för mig är att ni känner er trygga och att er stund blir precis som på det sätt som ni vill ha det.

Språk

Svenska och engelska