Jenny Larsson

Jenny Larssons omdömen

Bakgrund

Jag kommer ursprungligen från Stockholm, men flyttade till Blekinge 1995 för att studera, och har bott här sedan dess. Jag bor på en mindre ort utanför Karlskrona tillsammans med mina två ungdomar och ibland en extra ungdom som vi är stödfamilj åt.

Yrkeslivet har till största delen varit inom IT-sektorn, där jag de senaste åren har jobbat med projektledning och testledning. Jag trivs bäst i samordnande roller där jag får organisera, planera och se till att de jag jobbar med mår bra. Det är i nära samarbete med andra människor jag trivs, när mitt arbete underlättar och gör skillnad för någon annan.

Fritidsintressen som har följt mig hela livet är djur, natur och dans. Dottern och jag tillbringar mycket tid i stallet och gärna på hästryggen i skogen. Förutom hästarna har vi två hundar som hänger med på det mesta. På sommaren tar jag gärna en tur på havet med kajaken, naturen ger mig energi. Jag är hemmakär och älskar att fixa med huset och dona i trädgården. 

Därför blev jag rådgivare

En tragisk händelse, då min sambo miste sitt liv i en olycka, ställde familjens liv på ända i ett ögonblick. När jag skulle planera för begravning upptäckte jag att det fanns så mycket som kunde göras bättre vad gäller bemötande, förståelse och information - små saker som hade underlättat och gjort stor skillnad för mig.

När livet lugnat sig lite reflekterade jag över hur jag upplevt bemötandet och hanteringen vid planeringen av begravningen. Jag diskuterade det med min goda vän Anna. Det visade sig att vi båda hade liknande erfarenheter och att vi båda ville göra skillnad. Vi bestämde oss att det var något vi ville satsa på och hon utbildade sig till officiant och jag till begravningsrådgivare. I mötet med Lavendla fick jag bekräftat att det går att göra bättre, att det är de små sakerna och den genuina omtanken som gör skillnad.

Att underlätta för människor i deras svåra stund känns meningsfullt och viktigt. Här kan jag kombinera mitt intresse för människor och min erfarenhet av projektledning.

Mina bästa råd

  • Stressa inte med planeringen av begravningen - den är en viktig del av avskedet och sorgearbetet.
  • Fundera på hur ni önskar att just den här begravningen ska vara, det mesta är möjligt. Tveka inte att ta upp dina tankar med oss och låt oss hjälpa.
  • Ta en sak i taget - allt behöver inte göras på en gång. Vi hjälper dig att ta saker i rätt ordning och vet vad som behöver göras.
  • Fråga - vi finns här och hjälper dig med de frågor du har.

Språk

Svenska, Engelska