Karin Croon

Karin Croons omdömen

Bakgrund

Min bakgrund är inom bank och finans i många år och jag vet vikten av göra mina kunder nöjda, samt att allt ska gå rätt och riktigt till. Under mina år som chef har jag också fått tillfällen till många samtal om svåra saker. Där har jag lärt mig att samtalet ändå inte behöver bli svårt. Genom lyhördhet och respekt kan man prata om svåra saker, utan att själva samtalet behöver bli svårt.  Aktivt lyssnande, tålamod och klokskap är bra förutsättningar för att ett samtal ska kännas bra efteråt. Det är viktigt för mig att du som kund ska känna dig lugn och trygg när vi går igenom och planerar en begravning. 

Jag är samtalsterapeut och är diplomerad sorgehandledare. 

Jag är verksam dels i Stockholm, där vi har en lägenhet på Söder, dels i Norrtälje där jag utgår från vårt hus på Yxlan i norra skärgården. Möjligheterna till både kultur och natur betyder mycket för mig.  

Därför blev jag rådgivare

Jag ordnade begravningen efter min farmor för några år sedan och fick en så fin kontakt med min rådgivare att jag kände att en sådan vill jag bli! Det där skulle jag också vilja göra. Att guida människor i en svår stund hur man ska tänka när man väljer blommor, teman och dukning till minnesstund. Som chef på banken har jag haft avtackningar och även hållit minnesstunder. Jag ser det som viktigt att alla avslut får en värdig ceremoni. När jag berättade för mina vänner om mitt nya jobb så blev de inte förvånade. Jag är van att hålla ihop en aktivitet från början till slut och se till att de praktiska fungerar och att deltagarna känner att jag har ansvaret. 

Detta sammantaget gör att jag hoppas få hjälpa fler att få en personlig och varm ceremoni!

Mina bästa råd

  • Säg till om något känns konstigt så vi kan hjälpas åt att reda ut det som är oklart.. 
  •  Det mesta går att ändra om ni kommer på andra tankar, så tveka inte att höra av er igen. 
  • Utgå från hur ni tror att den avlidne skulle vilja ha ceremonin, så hjälps vi åt att utforma den så personligt som möjligt

Språk

Svenska och engelska