Katarina Ljung

Katarina Ljungs omdömen

Bakgrund

Är född och uppväxt på en större gård i Skaraborg, Västergötland. Där har jag mina rötter och jag känner mig fortfarande hemma på bygden. Efter ett år i USA landande jag i Göteborgsregionen och sedan 20 år bor jag i Lerum. Är sambo och mamma till två härliga söner som idag är utflugna åt olika håll. Jag reser gärna och har hunnit med att besöka många spännande platser i världen. Då jag är praktiskt lagd snickrar jag gärna på vårt hus på fritiden eller fixar med vår båt som finns ute i Bohuslän. Åker också gärna skidor utför i alperna när tillfälle finns. Min stora kärlek för djur och natur grundades tidigt hemma på gården. Hästar och ridning finns fortfarande med som otroligt viktigt inslag i mitt liv. 

Yrkesmässigt har jag en bred bakgrund med olika och spännande befattningar inom projektledning, försäljning och marknadsföring. Jag gillar struktur, noggrannhet i detaljer och är tydlig i min kommunikation med andra. Jag har också alltid fascinerats av möten med olika människor vilka ofta ger upphov till härliga samtal och spännande diskussioner. Min personlighet kan nog sammanfattas som kreativ, flexibel och jordnära. 

Vid sidan av mitt arbete som begravningsrådgivare driver jag sedan många år eget företag och arbetar som inredningskonsult med focus på kök och bad. 

Därför blev jag rådgivare

När min mamma gick bort för några år sedan gick jag igenom hela den efterföljande processen med att anordna en fin och värdig begravning för henne. Under min familjs sorgeprocess förstod jag hur viktigt det är att ha en begravningsrådgivare som i sin yrkesutövning är inkännande, påläst och personligt engagerad. Det är många beslut som skall fattas och ibland också många viljor som skall samsas. Med min energi och påhittighet vill jag kunna erbjuda ett genuint engagemang, personliga lösningar och ett smidigt tillvägagångsätt så att ni får precis det avsked och personliga stund som ni önskar. 

Mina bästa råd

  • Det är viktigt för mig att få ta del av er situation och hur omständigheterna ser ut i samband med dödsfallet så tidigt som möjligt. Detta för att jag på bästa sätt ska kunna hjälpa er vidare.
  • Ha inte bråttom att ta alla beslut. Stanna upp och ta hand om er själva i sorgen.
  • Var inte rädd för att göra begravningen personlig. Det finns i stort sett inget rätt eller fel. Det viktiga är att hedra personen som gått bort.

Språk

Svenska och engelska