Linda Bender

Linda Benders omdömen

Bakgrund

Jag är uppvuxen på Lidingö där jag bor med mina två döttrar. Jag har levt ett väldigt aktivt liv och är full av positiv energi och nyfikenhet. Jag är intresserad av djur, natur, kultur och människor. Jag har gjort många äventyrsresor och sovit i både djungeln, bland glaciärer, i öken och i jakttorn i Indien. Har även fotograferat mycket. Gillar musik och dansar bl.a. bachata och salsa. Har haft flera dalmatiner och genomfört  bl.a. många löparlopp. 

Jag startade mitt första företag när jag var 20 år som frisör och har jobbat med det i hela mitt yrkesverksamma liv. Därifrån har jag god erfarenhet av att vara lyhörd, ge god service och vara en problemlösare. Det är ett fantastiskt roligt yrke men man sliter lätt  ut axlarna så jag har även utbildat mig till kock. 

Jag är nyfiken, vill utvecklas och är totalt orädd av mig. Jag har arbetat inom bl.a. personlighetsutveckling, coachning, affär, webbshop, nätverksmarknadsföring, restaurang, catering och jobbat med barn. Service och genuint intresserad av människor har varit den röda tråden genom yrkesvalen.

Därför blev jag rådgivare

Jag trillade på det här underbara yrkesvalet via en vän som hade blivit en "Lavendla" som vi kallar oss själva inom Lavendla. Hon sa att hon aldrig känt sådan värme på en arbetsplats tidigare. Alla hjälps åt och gör sitt  absoluta yttersta tillsammans för att få allt runt en begravning att fungera. Inget får gå fel och det är väldigt  många moment vi har att göra och man lär sig nya saker hela  tiden. Jätteroligt  och stimulerande.  

Denna bransch känns ibland lite  uråldrig och det finns mycket att utveckla. Lavendla är ett underbart nytänk, framför allt i kundmötet och förmågan att tillgodose kundens önskemål. Detta föll jag för. Jag föddes med ett stort varmt hjärta fyllt med empati. Att få hjälpa till att skräddarsy begravningar och uppfylla önskan då anhöriga ska ta avsked av en älskad är bland det finaste som finns. Ingen begravning är den  andra  lik.  

Det är ett ärofyllt uppdrag och jag känner mig uppskattad. Tillsammans ska vi planera ett vackert och fint avsked efter vad ni önskar. Min målsättning är att finnas för er hela vägen och hjälpa  till att göra det tunga lite lättare och vackert. 

Mina första fyra privata erfarenheter av begravningar var att  de var väldigt tunga och nattsvarta. Jag önskar att man hade gjort dom ljusare och att man istället hade fått ett varmt sista minne. Det var barn och unga anhöriga så då är det svårare med att känna tacksamhet för den tid man fått tillsammans. Min morfar var jag väldigt nära, han blev nästan 100 år så det kändes mer naturligt. Då ställde jag ett stort vackert, personligt fotografi med honom vid kistan. På fotografiet låg han i servicehusets säng med min ena dalmatin Mimmi på  armen. Det hjälpte mig igenom begravningen och därefter känner jag mig driven till att få hjälpa andra. Jag tycker det  är jätteviktigt att fokusera på att göra det tunga lättare.

Mina bästa råd

  • Prata ihop er om vad den avlidne hade för önskningar och ta hänsyn till det.  
  • Stötta varandra och håll ihop. Därefter är det fritt att göra begravningen som ni önskar och en vacker hyllning till både livet och minnena och ett sista vackert avsked. 
  • Kanske ett fint foto eller varför inte flera och  något annat personligt kan lätta upp ceremonin och göra så det känns mera naturligt för er. Musik som ni tycker om och kanske har fina minnen ifrån tillsammans. 
  • Tänk noga efter hur ni önskar ert sista farväl så ska jag se till att ni kan få minnas det med värme i era hjärtan.

Språk

Svenska och Engelska