Linda Gifting

Linda Giftings omdömen

Bakgrund

Jag är född och uppvuxen i Rättvik och har även bott i bland annat Mora och Leksand. Efter några år längtade jag dock hem till Rättvik igen och blev kvar här. Att som jag vara uppvuxen på en bondgård innebär att närheten till naturen varit något som präglat mitt liv. Naturen ger mig lugnet och djuren ger känslan av trygghet. Att vara ute i skogen med mina hundar ger mig styrka och harmoni, det är så jag laddar mina batterier. Hälsa är viktigt och jag tränar gärna på gym, cyklar MTB och spelar golf när tid finns.

Jag har arbetat med service hela mitt yrkesverksamma liv och jag har arbetat på Rättviks kommun i snart 20 år. Under tiden så har jag även arbetat som kassörska i en matvarubutik och utbildat mig till nagelterapeut. I alla mina yrken så har alltid kunden varit i fokus och för mig är det viktigt att ha en god struktur i mitt arbete, det underlättar och ger tydlighet. God kunskap skapar en yrkesstolthet och så vill jag ge den bästa servicen.

Därför blev jag rådgivare

Jag fick upp ögonen för begravningsrådgivare som yrke när jag själv anlitade en rådgivare efter att en anhörig till mig gått bort. Jag hade så mycket frågor och allt var så rörigt med alla känslor och så många beslut som skulle tas. Jag hade inte klarat mig utan den hjälpen och det fantastiska stöd jag fick i den kris som jag befann mig i. 
Därför vill jag själv vara den som hjälper i den svåra stund som döden innebär.

Mina bästa råd

  • Kom ihåg att vi rådgivare finns här för dig i din sorg. Många beslut behöver fattas, men inte alla på en gång. Jag hjälper dig på vägen och talar om för dig när jag behöver få besked och i vilka frågor.
  • Begravningen är ett personligt avsked där du kan styra väldigt mycket själv kring hur du vill ha det. Många önskemål brukar gå att uppfylla och det är därför vi som rådgivare finns.
  • Sorgen visar sig olika för alla. En del blir projektledare, andra orkar knappt tänka på det som ligger framför en. Oavsett så löser det sig. Jag finns här för att hålla dig i handen och vägleda dig. 

Språk

Svenska, engelska