Linda Olofsson

Linda Olofssons omdömen

Bakgrund

Min uppväxt har varit väster om Stockholms län nu mera är jag bosatt i norr om Stockholm. Sedan många år är jag utbildad florist och därav arbetat i blomsterbutiker och nu sedan flera år i egen regi med fokus på specialarbeten och då främst på blomstersmyckning till begravningar. Jag har även utbildning till redovisningsekonom som jag haft glädje av i mitt företag, samt i tidigare år arbetat inom barnomsorgen även på LSS boende för personer med olika funktionsvariationer och diagnoser vilket lärt mig otroligt mycket om att kommunicera på alla olika sorters vis. På min fritid passar jag på att umgås med mina vänner och tycker om att röra på mig i olika former som promenader och styrketräning.

I mitt yrke som florist kommer jag i kontakt med många människor i sorg, det har lärt mig att vara lyhörd och inkännande samt även att ge råd och planera in vad som behöver beställas och utföras för att kunden ska få så bra service som möjligt. Jag har även själv deltagit på åtskilliga begravningar under årens lopp.

Därför blev jag rådgivare

Jag har alltid varit intresserad att hjälpa människor i olika situationer att komma fram till en lösning. Genom mitt yrke som florist har jag känt att det varit speciellt viktigt med kundmötet inför beställning av begravningsblommor. I mötet med kunderna har jag kommit fram till att det är så mycket mer än blommorna som är viktigt vid en begravning så beslutet blev att bli begravningsrådgivare.

Mina bästa råd

  • Varje begravning är unik och variationerna är många det mesta går att ordna.
  • Om det finns personliga önskemål från den bortgångne är det bra som utgångspunkt.
  • Gör begravningen till en minnesvärd ceremoni med hjälp av din rådgivare.

Språk

Svenska