Maja Ekström

Maja Ekströms omdömen

Bakgrund

Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Min yrkesväg har varit lite spretig men den röda tråden har varit att arbeta med människor och service. Jag började mitt yrkesliv som florist och arbetade då främst med begravningsblommor och det kändes väldigt fint att få förtroendet att vara en del i att skapa ett vackert sista minne av någon. Det har även lärt mig vikten av att vara flexibel och lyhörd till kundens behov. Jag har senare även arbetat inom kundservice och med inköp.

När jag inte arbetar som rådgivare tankar jag energi i familjens kolonistuga i Bromma eller i skogen. Jag tycker mycket om resor, djur och fotografering. Jag har också valt att engagera mig ideellt för att bryta människors ensamhet och bidra till en förhöjd livskvalitet och meningsfull tillvaro. Att visa medmänsklighet och skänka någon glädje känns värdefullt och ger så mycket tillbaka. 

Därför blev jag rådgivare

Med mitt intresse för människor och min bakgrund som florist kändes detta yrkesval naturligt. Som begravningsrådgivare får jag chansen att hjälpa andra i en svår stund och jag är oerhört tacksam för detta förtroende. Jag ser det som ett viktigt arbete som jag har stor respekt för.

Mina bästa råd

  • Våga ställa alla dina frågor, ingenting ska kännas oklart. 
  • Var inte rädd för att göra begravningen personlig. Våga ta ut svängarna. Låt ceremonin spegla och hedra den anhöriges liv och personlighet för ett vackert sista avsked.
  • Blommor säger mer än tusen ord.

Språk

Svenska och engelska