Maria Hedman

Maria Hedmans omdömen

Bakgrund

Jag har arbetat med växter på olika sätt i hela mitt liv, Jag har bland annat arbetat som trädgårdsmästare och som rådgivare på plantskola, där jag exempelvis har gett råd om växter och skötsel. Jag har även arbetat med rådgivning kring växters sjukdomar och växtskydd. Kontakt med människor är något som också varit genomgående i mitt arbete. 

Jag har hela tiden arbetat med begravningsblommor ”vid sidan av”, och köpte så småningom en blomsteraffär som jag idag driver parallellt med mitt arbete som rådgivare vid begravningar. Erfarenhet I mitt arbete som trädgårdsmästare och i blomsteraffär har jag arbetat mycket med kundkontakt och möten med människor, och det har gjort att jag har en förmåga att vara lyhörd och se olika människors behov. Jag har också en förmåga att vara spindeln i nätet, och vara den som ser till att det blir gjort. Målet är alltid att begravningen ska bli så vacker som möjligt, och att kunden får det de vill ha. I det här arbetet får man verkligen skapa något som är meningsfullt.

 

Därför blev jag rådgivare

I mitt arbete som rådgivare vid begravningar är målet alltid att göra begravningsceremonin så vacker som möjligt och att genomföra precis det som kunden vill ha genom att vägleda och ge råd och stöd i en svår stund. Detta är drivkraften även när jag arbetar med begravningsblommor, och steget till att arbeta som begravningsrådgivare är inte långt. Det är ett väldigt meningsfullt arbete där man får mycket tillbaka.

Mina bästa råd

  • Hitta det personliga och det som var speciellt med den person som gått bort.
  • Var inte rädd för att göra begravningen personlig. Det finns i stort sett inget rätt eller fel. Det viktiga är att hedra personen som gått bort. Idag är det inte alls lika strikt.
  • Blommor gör begravningen vacker och ger något vackert att titta på i en svår stund.

Språk

Svenska och engelska