Maria Persson

Maria Perssons omdömen

Bakgrund

Jag kom till Sverige som adoptivbarn och är uppvuxen bland hästar och vacker natur i Kungsbacka. Jag bor nu sedan flera år tillbaka tillsammans med min sambo, barn och vår hund. Mina största intressen i livet är familjen, filosofi, livsåskådning, konserter och jag älskar rogivande skogspromenader tillsammans med våran labrador Shanti.

Min arbetsmässiga bakgrund är 18 år inom serviceyrket och administration. Det har gett mig ansenlig kännedom att vara lyhörd, ge stöd och belåtenhet. Det ligger mig varmt om hjärtat att finnas där anpassat efter mina kunders önskemål och är en grundläggande målsättning för mig.


 


 

Därför blev jag rådgivare

I hela mitt liv har jag haft en naturlig drivkraft och önskan av att hjälpa andra människor. Det gör livet meningsfullt och efter flera personliga förluster av nära och kära, förstår jag hur viktigt det är att få den praktiska hjälp och stöd ifrån en förstående empatisk rådgivare. 

Finnas där och kunna underlätta för människor i sorg under en svår tid som livet utsätter oss för. När en begravningsprocess ska genomgås hoppas jag att min egen erfarenhet kan leda till en förståelse och vägledning. 

Det är verkligen angenämt när man tar ett val och allt känns så rätt. Även att arbeta för Lavendla begravningsbyrå som är unikt med bland annat sitt nytänkande, som att erbjuda möjligheten till att få planera en begravning på det sätt som passar de anhöriga bäst, dvs, i ett möte, via telefon eller planeringsverktyget.

Mina bästa råd

Ta tiden och begrunda, för att tänka efter hur ni önskar att ta ert personliga farväl. Man kan till exempel återspegla den avlidnes personlighet i ceremonin, med blommor, teman eller andra personliga önskemål.

Musiken kan vara allt ifrån hårdrock till klassisk musik, olika musikinstrument, någon eller flera som sjunger. Finns så mycket mera möjligheter än vad man tror. 

Välj det som passar bäst för er. Det är skönt få hjälp när man står mitt i en sorg med allt det praktiska vid en begravning, det är så mycket mera än vad man tror. 

Tillsammans planerar vi efter era önskemål.


 

Språk

Svenska och engelska