Nils Edlund

Nils Edlunds omdömen

Bakgrund

Vem är då jag? Jo jag är en rätt gladlynt kille som ofta ler och som enligt egen mening klär lika bra i mjukisbyxor och en lössittande t-shirt som i skjorta och kostymbyxor. Utöver det har jag nästan ett helt liv bakom mig av studier och innehar inte bara en juristexamen (tidigare jur.kand) och en kandidatexamen i ekonomi (huvudsakligen företagsekonomi, innovation och entreprenörskap) utan kan även titulera mig som säkerhetsingenjör tack vare en tvåårig KY-utbildning (numera YH). Därtill spenderade jag ett magiskt läsår vid University of Richmond i Virginia, USA.

Numera jobbar jag som jurist och gör mitt bästa för att min kunskap ska gagna de personer jag hjälper.

Jag har även en ideell bakgrund då jag är en av de två grundarna till den ideella föreningen Juristresursen som erbjuder juriststudenter vid de fyra största juristprogrammen i Sverige en möjlighet att sätta sina teoretiska kunskaper på prov samtidigt som allmänheten får hjälp helt gratis med juridiska problem av enklare beskaffenhet.

Mina ledord är pålitlighet, engagemang, kompetens och tillgänglighet. Jag gör alltid mitt bästa för att vara tillgänglig och gör alltid mitt bästa för att erbjuda en snabb hantering i varje enskilt fall.

 

Därför blev jag rådgivare

En av de främsta anledningarna till att jag utbildade mig till jurist är för att få möjlighet att hjälpa människor och för att tillgängliggöra juridiken på ett sätt som gör juridiken lättförståelig för de jag hjälper.

Mina bästa råd

  • De flesta juridiska tvister kan undvikas genom att tänka till före, genom att t.ex. upprätta ett skriftligt avtal.
  • Tänk en extra gång om du ska upprätta egna avtal utan inblandning av en sakkunnig jurist. Risken är att något viktigt missas och att avtalet inte omfattar det du/ni tänkt.
  • Ha ett öppet sinne, de flesta juridiska problem kan lösas på distans via telefon och e-post. Det är smidigt och mer tidseffektivt och därför billigare att anlita en jurist där det fysiska mötet uteblir.

Språk

Svenska och engelska