Nina Klose

Nina Kloses omdömen

Bakgrund

Jag är en människa som inte är rädd för att testa nya saker i livet, och har därför en ganska varierad och vad som kanske kan beskrivas som en brokig bakgrund. Jag har en juristutbildning och har studerat både i London och i Lund. Jag har arbetat inom många branscher, bland annat som jurist och egen företagare. Privat är jag en väldigt öppen människa som älskar musik och spelar gärna piano själv eller går på konsert. Att sitta vid mitt elektriska piano och spela med hörlurar på är som meditation för mig, en ren njutning. Vi är en väldigt aktiv familj bestående av två vuxna, två barn och en hund som reser mycket och som nyligen flyttade in till centrala Stockholm från förorten.

Jag har tidigare erfarenhet av många branscher, bland annat med projektledning, vilket kommer väl till pass i mitt arbete som begravningsrådgivare. Jag är också en öppen människa med en positiv grundinställning till livet och med respekt och förståelse för människors olika bakgrund och åsikter. Alla mina resor har gjort att jag har sett och har förståelse för både olika kulturer och traditioner.

Därför blev jag rådgivare

Jag blev egentligen rådgivare av en slump, men jag har alltid velat arbeta med människor. Även privat är jag ofta den som lyssnar och hjälper andra och i det här jobbet får jag verkligen möjligheten att få utlopp för mitt intresse för människor. För mig är det en ära att få hjälpa människor vidare på vägen. En begravning är en av de viktigaste händelserna i livet och jag har möjligheterna och verktygen att hjälpa till att skapa ett positivt avslut. Varje begravning är unik, det finns ju ingen mall för livet.

Mina bästa råd

  • Stressa inte, försök ge er själva tid.
  • Prioritera - vad behöver göras nu och vad kan vänta?
  • Tänk på dig själv och vilka behov du har av ett avsked.
  • Lyssna inte för mycket på andra, lyssna inåt. Det finns inget man måste göra under begravningen. Det ska bli ett avsked som passar just er.

Språk

Svenska, engelska, danska, norska, italienska