Hem / Om oss / Vår personal / Peter Dahlqvist
Visa alla rådgivare

Peter Dahlqvist

Certifierad rådgivare 2018 2019
Certifierad rådgivare
Certifierad rådgivare 2018 2018
Certifierad rådgivare

Bakgrund

Ursprungligen är jag skåning, men flyttade till Stockholm och Ekerö för 8 år sedan. I Malmö arbetade jag som undersköterska, men när vi flyttade till Stockholm och fick vårt sista barn så bestämde vi oss för att öppna eget och startade en blomsterhandel här på Ekerö. Under föräldraledigheten, samtidigt som jag jobbade kväll inom vården, planerade vi och förberedde oss på att öppna butiken, och när det var dags för förskola så slog vi upp portarna. Min fru är florist, så valet kändes naturligt. Efter att ha drivit butiken i några år, har vi nu tagit steget och gjort butiken helt digital. Både jag och min fru är kreativa, och det hade vi verkligen nytta av i vårt arbete med blomsterbutiken. Idag har vi både vuxna barn och två barn som bor kvar hemma. I samband med att vi digitaliserat butiken försöker vi också att arbeta mindre och spendera mer tid med familjen. Vi vill ta tillvara tiden tillsammans och vara närvarande för våra barn, och även umgås med vänner.

Läs mer Läs mindre

Erfarenhet

Jag har erfarenhet av arbete inom vården och i blomsterbutik och i båda yrken möter man många människor på olika platser i livet. Jag har mött människor både innan och efter döden, och kände att arbetet som begravningsrådgivare låg nära mina tidigare erfarenheter. Som person är jag både lugn och trygg, vilket har varit en fördel i hela mitt yrkesliv.

Läs mer Läs mindre

Språk

Svenska och engelska

Mina bästa råd vid begravning

  • Ta det lugnt, det finns inget att stressa över de närmsta dagarna efter dödsfallet. Ladda gärna ner vår checklista vid dödsfall som hjälper er steg för steg om ni vill skapa er en tydligare bild av vad som måste göras.
  • Samla nära anhöriga och gå igenom val som var begravningen ska vara, typ av gravsättning, kista, blommor, musik etc. Så undviker man oenigheter längre fram. Här är Lavendlas hemsida ett bra verktyg.
  • Det är viktigt att känna förtroende för begravningsrådgivaren. Det ska kännas rätt- det är viktigt att känna sig omhändertagen.

Därför blev jag rådgivare

I mitt arbete både inom vården och i vår butik har jag mött många människor. Jag upptäckte att jag saknande både mötet med människor och den chans till omhändertagande som jag hade inom vården. Jag hade funderat några år på att börja arbeta som begravningsrådgivare, men det har inte varit läge tidigare. Nu kändes det som ett naturligt steg att ta. Att få förtroendet att vara närvarande vid en begravning är verkligen givande.

Läs mer Läs mindre

Boka rådgivning eller möte

Läs mer