Robert Winge

Robert Winges omdömen

Bakgrund

Jag bor och verkar i Västervik i Småland och på fritiden försöker jag inspirera människor till en mer hälsosam och aktiv livsstil via till exempel gruppträningspass och massage. Resten av min fritid spenderar jag helst med familjen, läser eller är med på barnens olika aktiviteter.

Jag är i grunden socionom och har yrkeserfarenhet från såväl kommunal som statlig verksamhet. Just nu är jag tjänstledig kombinerat med föräldraledig från mitt arbete som skolkurator och läser en vidareutbildning i psykoterapi vid Linköpings universitet. Jag arbetar samtidigt deltid som begravningsrådgivare. Mina tidigare arbetslivserfarenheter har gett mig stor erfarenhet av att möta människor i svåra situationer och detta har gett mig ett lugn och en trygghet som förhoppningsvis kan göra att man som anhörig känner sig trygg och väl omhändertagen.

Därför blev jag rådgivare

Jag blev fascinerad av Lavendlas grundidé: att göra det svåra lättare och på ett mer modernt sätt. Jag kände att det här företaget var väldigt spännande och något jag med mina erfarenheter verkligen skulle passa för och skulle vilja vara en del av om möjlighet gavs. I hela mitt yrkesliv har jag arbetat nära människor i svåra situationer och när möjligheten öppnade sig för mig att i kombination med mina studier få en chans att hjälpa människor i sorg kändes det som ett självklart val.

Mina bästa råd

  • Försök att alltid utgå från den avlidnes önskan om de finns nedskrivna eller är uttalade.
  • Våga göra det sista avskedet mer personligt. Fundera över vad som kännetecknade den avlidne och om vi kan få med det i ert avsked.
  • Börja gärna med att titta runt på Lavendlas hemsida. Där finns det finns mycket tips och råd att ta del av. Utgå där gärna från checklistan och försök sedan att prata igenom med övriga anhöriga om hur ni tänker kring ceremoni, gravsättning, svenska kyrkans ordning eller borglig ceremoni, val av kista och andra grundläggande delar i begravningen. Det underlättar om ni som anhöriga har en gemensam syn på detta när vi tillsammans ska börja planera.

Språk

Svenska och engelska