Hem / Solveig Schoke
Bild på Solveig Schoke

Solveig Schoke

Begravningsrådgivare & boutredare

4.71 i genomsnitt. (35 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på engelska och franska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Jag är ursprungligen från Dalarna men bor sedan länge i Stockholm och numer på Värmdö. Jag har en bakgrund inom service och kundvård i olika branscher och har arrangerat många olika typer av sammankomster och evenemang i mitt yrkesliv. 

Efter en kortare period i Frankrike valde jag att fördjupa mig i det franska språket och läste till gymnasielärare i svenska och franska under -90-talet. Tillfälligheter gjorde att jag därefter valde att göra karriär inom hälsobranschen istället, eftersom min pedagogiska kunskap och mina språkkunskaper var en tillgång även i den nya yrkesrollen. Att jag fick möjlighet att jobba med coachning och ledarskapsutveckling gjorde karriärvalet enkelt. Förmågor jag är tacksam över att ha fått utveckla.

Som husägare ägnar jag förstås mycket av fritiden till allt som behöver göras på en naturtomt. Annars är all typ av träning, mat och resor mina stora intressen. Skidåkning, cykling, kajakpaddling, ja allt som finns att göra i vår vackra natur är mina intressen, även om storstaden ibland lockar med sitt kulturella utbud, puls och mångfald. 

Därför blev jag rådgivare

Jag blev rådgivare för att min väninna trivdes så bra som rådgivare hos Lavendla. Ett fritt och flexibelt jobb i ett företag med engagerade och empatiska medarbetare som vill göra skillnad. Det vill jag också göra. Att jag även kan hjälpa till med bouppteckningen efter den avlidne är uppskattat. Att slippa förhålla sig till fler personer än nödvändigt i en svår situation.

När vi planerade begravningsceremonin för min far med en begravningsbyrå, hade jag velat ställa många frågor, men kände mig osäker på om de var lämpliga. Det vill jag ingen ska behöva känna. 

 

 

Språk

Engelska och franska

Mina bästa råd

Känn dig fri att ställa frågor, även frågor som känns svåra.

Det finns inget rätt eller fel.

Be om hjälp. 

Bekanta dig gärna med hemsidan för att se vilka valmöjligheter som finns. 

Vi fick en fin begravning. Och vår kontakt person Solveig Schoke var mycket kompetent. Lyhörd och smidig. Så tack!

Boka möte och rådgivning med mig

Ring 0771 - 22 21 21 för personlig rådgivning – eller fyll i formuläret. Jag återkommer för att bekräfta tid och plats.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

Juni 2020

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Bouppteckning

Mars 2021