Solveig Olsson

Solveig Olssons omdömen

Bakgrund

Jag är ursprungligen från Dalarna men bor sedan länge i Stockholm och numer på Värmdö. Jag har en bakgrund inom service och kundvård i olika branscher och har arrangerat många olika typer av sammankomster och evenemang i mitt yrkesliv. 

Efter en kortare period i Frankrike valde jag att fördjupa mig i det franska språket och läste till gymnasielärare i svenska och franska under -90-talet. Tillfälligheter gjorde att jag därefter valde att göra karriär inom hälsobranschen istället, eftersom min pedagogiska kunskap och mina språkkunskaper var en tillgång även i den nya yrkesrollen. Att jag fick möjlighet att jobba med coachning och ledarskapsutveckling gjorde karriärvalet enkelt. Förmågor jag är tacksam över att ha fått utveckla.

Som husägare ägnar jag förstås mycket av fritiden till allt som behöver göras på en naturtomt. Annars är all typ av träning, mat och resor mina stora intressen. Skidåkning, cykling, båtliv, ja allt som finns att göra i vår vackra natur är mina intressen, även om storstaden ibland lockar med sin puls och mångfald. 

Därför blev jag rådgivare

Jag blev rådgivare för att min väninna trivdes så bra som rådgivare hos Lavendla. Ett fritt och flexibelt jobb i ett företag med engagerade och empatiska medarbetare som vill göra skillnad. Det vill jag också göra.

När vi planerade begravningsceremonin för min far med en begravningsbyrå för en tid sedan, hade jag velat ställa många frågor, men kände mig osäker på om de var lämpliga. Det vill jag ingen ska behöva känna. 

 

 

Mina bästa råd

Känn dig fri att ställa frågor, även frågor som känns svåra.

Det finns inget rätt eller fel.

Be om hjälp. 

Bekanta dig gärna med hemsidan för att se vilka valmöjligheter som finns. 

Språk

Engelska och franska