Hem / Solveig Schoke
Bild på Solveig Schoke

Solveig Schoke

Begravningsrådgivare & boutredare

4.7 i genomsnitt. (39 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska, engelska och franska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Jag är ursprungligen från Dalarna men bor sedan länge i Stockholm och numer på Värmdö med min man. Vi har tillsammans två döttrar. Vår fina katt Simba ska förstås också nämnas som vår familjemedlem. Jag har en bakgrund inom service och kundvård i olika branscher och har arrangerat många olika typer av sammankomster och evenemang i mitt yrkesliv. 

Efter en kortare period i Frankrike valde jag att fördjupa mig i det franska språket och läste till gymnasielärare i svenska och franska under -90-talet. Tillfälligheter gjorde att jag därefter valde att göra karriär inom hälsobranschen istället, eftersom min pedagogiska kunskap och mina språkkunskaper var en tillgång även i den nya yrkesrollen. Att jag fick möjlighet att jobba med coachning och ledarskapsutveckling gjorde karriärvalet enkelt. Förmågor jag är tacksam över att ha fått utveckla.

Som husägare ägnar jag förstås mycket av fritiden till allt som behöver göras på en naturtomt. Annars är mat och resor mina stora intressen och likaså träning i alla dess former, t.ex. skidåkning, cykling, kajakpaddling, ja allt som finns att göra i vår vackra natur. Storstadslivet med sitt kulturella utbud, puls och mångfald lockar förstås också ibland. 

Därför blev jag rådgivare

Jag blev rådgivare för att min väninna trivdes så bra som rådgivare hos Lavendla. Ett fritt och flexibelt jobb i ett företag med engagerade och empatiska medarbetare som vill göra skillnad. Det vill jag också göra. Att jag även kan hjälpa till med bouppteckningen efter den avlidne är uppskattat. 

 

 

 

Mina bästa råd

Känn dig fri att ställa frågor, även frågor som känns svåra.

Det finns inget rätt eller fel.

Be om hjälp. 

Bekanta dig gärna med hemsidan för att se vilka valmöjligheter som finns. 

Vi fick en fin begravning. Och vår kontakt person Solveig Schoke var mycket kompetent. Lyhörd och smidig. Så tack!

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

September 2020

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Bouppteckning

Mars 2021

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.