Hem / Tanya Jendersen
Bild på Tanya Jendersen

Tanya Jendersen

Begravningsrådgivare och Borgerlig officiant

Tar möten på svenska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Jag har mina rötter i Torneådalen och är uppvuxen i en liten by mellan Piteå och Luleå i Norrbotten. Efter några år söderöver och studier vid LTU, bor jag sedan många år tillbaka i Sunderbyn, strax utanför Luleå. 

Jag är verksam vid Sunderby folkhögskola som förutom folkbildning också bedriver hotell, konferens och restaurangverksamhet. Jag är också begravningsrådgivare och borgerlig officiant. Jag kan erbjuda träffar både per telefon, en fysisk träff på Sunderby folkhögskola eller hemma hos er, samt online på Teams eller Zoom. 

Jag bor med min käresta och två sköna tonåringar, och fritiden spenderar vi gärna i vår stuga strax utanför Övertorneå, eller med en god bok eller en bra film hemma i Luleå/Sunderbyn. 

Därför blev jag rådgivare

Jag har hela mitt vuxna liv tänkt att jag ska bli begravningsrådgivare när jag blir äldre. Så gick min pappa bort efter några års sjukdom och jag fick begrava en av de människor som gett mig mest lycka i livet. Till det arbetar jag på en folkhögskola, där denna tid av Covid gav mig möjlighet att vidareutbilda mig. Jag kände att nu är min tid kommen, att få hjälpa anhöriga med det svåra - men viktiga i livet - att ordna en värdefull begravning, och om så önskas officiantskap, till den människa som lämnat dig och er med en förlust. 

Språk

Svenska

Mina bästa råd

En förlust är personlig och kan aldrig jämföras, och sorgen efter en förlust finns kvar med oss resten av livet. Ibland är det enkelt att minnas, med värme och glädje, men ibland är det svårt och smärtsamt. Det finns inga rätt och fel. 

Alf Henriksson skrev några rader som jag ofta känner in i livet:  

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och någonting alldeles oväntat sker, 
Världen förändrar sig varje dag, men ibland blir den aldrig detsamma mer. 

Boka möte och rådgivning med mig

Fyll i formuläret. Jag återkommer för att bekräfta tid och plats.

Kontakta mig för rådgivning