Hem / Tobias Rasberg
Bild på Tobias Rasberg

Tobias Rasberg

Jurist

4 i genomsnitt. (11 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska, engelska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Jag avslutade mina studier våren 2014 på Juristprogrammet vid Örebro Universitet, och gick från studier till arbete som jurist på ett större företag inom personlig assistans.

Årskiftet 2015/2016 lämnade jag arbetet som jurist inom personlig assistans för att gå till Migrationsverket, där jag arbetade dels som handläggare inom asyl och uppehållstillstånd, dels som handläggare och beslutsfattare inom frågor om ersättning och boende.  

En del av min tjänst inom Migrationsverket handlade även om att agera speciallist inom frågor om människohandel och sexuell exploatering, där jag dels gjorde fördjupade utredningar med misstänkta offer för exploatering, dels ansvarade för att utbilda Migrationsverkets personal på plats i hur man identifierar misstänkta offer.

Från och med hösten 2018 fram till idag har jag arbetat som allmänpraktiserande jurist med de flesta på en juristbyrå förekommande ärenden, en kortare period som anställd, men valde efter en period att starta eget. Tyngdpunkten i min verksamhet är frågor inom familjerätt, socialrätt (bl a tvångsvård) och frågor om vårdnad, boende och umgänge.

Därför blev jag rådgivare

Jag tycker om mötet med människor. Det ger även ett stort mått av tillfredställelse att se att det jag kan är till nytta för andra.

Språk

Svenska, Engelska

Mina bästa råd

Se till att ordna med familjerättsliga avtal, testamenten och äktenskapsförord innan de behövs. Många inser för sent behovet av att reglera hur man vill ha det, vilket kan göra det onödigt svårt att få till i efterhand. 

"Tobias var mycket hjälpsam och svarade för en snabb behandling av ärendet!

Boka möte och rådgivning med mig

Ring 0771 - 22 21 21 för personlig rådgivning – eller fyll i formuläret. Jag återkommer för att bekräfta tid och plats.